Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας: Παρουσίαση του βιβλίου του δικηγόρου και καθηγητή Π. Αδαμίδη με θέμα: “Η Αρχή της Μέσης Γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας”
Online bazaar βιβλίων από το Μουσείο Μπενάκη

Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας: Παρουσίαση του βιβλίου του δικηγόρου και καθηγητή Π. Αδαμίδη με θέμα: “Η Αρχή της Μέσης Γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας”


Μία ιδιαίτερης σημασίας εκδήλωση διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Πρόκειται για την παρουσίαση του βιβλίου του δικηγόρου και καθηγητή Πολύκαρπου Αδαμίδη με θέμα : “Η Αρχή της Μέσης Γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας”. Ο συγγραφέας είναι αν. Καθηγητής Κοινοτικού Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ενώ παρείχε επί χρόνια τις υπηρεσίες του ως νομικός Σύμβουλος στα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, έχει δε συγγράψει σειρά επιστημονικών άρθρων και βιβλίων με θέματα διεθνών συναλλαγών και Ποινικού Δικαίου, με τελευταίο «Το Δίκαιο του Πολέμου».

Το βιβλίο που θα παρουσιάσει πραγματεύεται τη μέθοδο καθορισμού των θαλασσίων ζωνών με βάση την αρχή της Μέσης Γραμμής και τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής της. Επιπλέον θα αναπτυχθούν τα βασικά συμπεράσματα και παραδοχές για την ερμηνεία και την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου σχετικά με τον καθορισμό των θαλασσίων Ζωνών και πλέον του Δικαίου της Θάλασσας, όπως αυτά προκύπτουν από αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, του Διεθνούς Δικαστηρίου για την επίλυση των Θαλασσίων Διαφορών του Αμβούργου αλλά και από τις σημαντικότερες αποφάσεις των αρμόδιων Διεθνών Διαιτητικών Δικαστηρίων. Θα ακολουθήσει αντιστοίχιση της σπουδαιότητας εφαρμογής της αρχής της Μέσης Γραμμής για τα εθνικά μας ενδιαφέροντα και καταγραφή του ευρύτερου γεωπολιτικού πλαισίου. Παράλληλα θα αναδειχθούν από τον ομιλητή όλες οι παράμετροι που λαμβάνονται υπόψιν για το πλαίσιο εφαρμογής της μεθόδου της μέσης γραμμής και θα περιγραφούν τα στάδια αξιολόγησης και προσαρμογής της.

Στο πλαίσιο αυτό τονίζεται η σπουδαιότητα και ο καθοριστικός ρόλος της γεωγραφίας, του μήκους των σχετικών ακτών των ενδιαφερομένων κρατών, οι ιδιομορφίες των παραλίων, καθώς επίσης και το μέτρο αποτίμησης που θεμελιώνει η αρχή της αναλογικότητας. Η εκδήλωση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ιδίως σε καιρούς ευρύτερων γεωπολιτικών εξελίξεων στον ευρωπαϊκό χώρο, ενώ το θέμα είναι έντονου ελληνικού ενδιαφέροντος λόγω του ότι τα ζητήματα του καθορισμού των θαλασσίων ζωνών βρίσκονται διαρκώς στην ημερήσια διάταξη των διαφορών της χώρας μας με την Τουρκία και προκαλεί το ενδιαφέρον των πολιτών, που θα έχουν έτσι την ευκαιρία να εξοικειωθούν με ιδιαίτερα ζητήματα του διεθνούς δικαίου.

vivlio Poluk 2

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: