Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ» ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ
Ένα βήμα μπροστά για την Ηλεία μας!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ» ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ

Μέχρι σήμερα η αντιμετώπιση του προβλήματος των πυρόπληκτων δανείων δεν είναι η αναμενόμενη και τουλάχιστον δεν ικανοποιεί αναμφίβολα το καθολικό αίτημα για την ευνοϊκή τους ρύθμιση. Η κυβέρνηση παρά τις δυσκολίες, πρέπει να το εξετάσει άμεσα και προσεκτικά ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς συμπατριώτες μας, που μετά τις πυρκαγιές του 2007 γνωρίζουν και τώρα μία ακόμη καταστροφή…

Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε χθες τη στασιμότητα που επικρατεί για το θέμα των πυροδανείων ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτ. Ελλάδας Νίκος Κοροβέσης, ο οποίος μάλιστα έχει βιώσει τις συνέπειες των πυρκαγιών και τις παρενέργειες τους στην ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως.

Πιστεύω – είπε μεταξύ άλλων – ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τη δύσκολη θέση πολλών πυρόπληκτων Ηλείων και έχοντας αντιληφθεί τα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά την άρση των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου δεν θα αφήσει στην τύχη τους και κυρίως στα χέρια των… επιτήδειων που «καιροφυλακτούν» τα εκκρεμή αυτά δάνεια με τις οφειλές τους.

Έχω ζητήσει και προσωπικά – ανέφερε – ο κ. Κοροβέσης – να υπάρξει άμεση απεμπλοκή των «εγκλωβισμένων» δανειοληπτών οι οποίοι

όπως δυστυχώς αποδεικνύεται σήμερα δεν θα μπορέσουν να έχουν τη δυνατότητα ούτε της επιδότησης δόσης.

Περιμένουμε την υλοποίηση κάποιων κυβερνητικών δεσμεύσεων για λύση στη βάση των όσων έχουν συζητηθεί αλλά και εκείνων που έχουν ζητηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα ώστε να προχωρήσουν οι ρυθμίσεις.

Οι επαγγελματίες μας σίγουρα δεν επιδιώκουν να τους χαρισθεί κάτι. Αγωνιούν όμως για το αύριο των περιουσιών τους αφού αν δεν υπάρξει τελικά ρύθμιση δεν θα ανταποκριθούν αντιστοίχως στην αποπληρωμή των δανείων τους, όχι γιατί δεν θέλουν αλλά διότι δεν θα μπορούν, κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: