Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δημαρχείο Καλαβρύτων: Σε λειτουργία το νέο «κόσμημα» στο κέντρο της πόλης – ΦΩΤΟ | Ειδησεις Πάτρα νέα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημαρχείο Καλαβρύτων: Σε λειτουργία το νέο «κόσμημα» στο κέντρο της πόλης – ΦΩΤΟ | Ειδησεις Πάτρα νέα


Ο Θανάσης Παπαδόπουλος το ξεκίνησε το 2005, ο ίδιος το τελείωσε το 2022! Το νέο δημαρχείο Καλαβρύτων είναι ένα πραγματικό στολίδι και από σήμερα Τρίτη 29/11/2022 ξεκινάει η επίσημη λειτουργία του και είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους δημότες για όποια υπόθεση θέλουν να διεκπεραιώσουν.

Χθες το πρωί Δευτέρα 28/11/2022, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαβρύτων π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος άγιασε τους χώρους του νέου Δημαρχείου σε μια σεμνή τελετή με καλεσμένους τους εργαζόμενους του Δήμου και δημοτικούς παράγοντες.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Μέχρι χθες εκτελέστηκαν και οι τελευταίες μεταφορές αντικειμένων στο νέο δημαρχείο, στο κέντρο των Καλαβρύτων στην πλατεία Πετμεζαίων, και ήδη μετακόμισαν οι υπηρεσίες και τα γραφεία δημάρχου και αντιδημάρχων καθώς και το δημοτικό συμβούλιο των Καλαβρύτων. Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» είχε γράψει για τη συγκεκριμένη εξέλιξη από τα μέσα Σεπτεμβρίου καθώς το είχε δηλώσει ο Θ. Παπαδόπουλος

Μετά από 17 χρόνια, το πρώην διοικητήριο και δικαστικό μέγαρο αποκτά και πάλι ζωή. Ο δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος προ ολίγων ημερών στο δημοτικό συμβούλιο είχε δηλώσει πολύ χαρούμενος για αυτή την εξέλιξη: «Είμαστε χαρούμενοι γιατί μεταφερόμαστε σε ένα εμβληματικό και ιστορικό κτίριο της κεντρικής πλατείας των Καλαβρύτων, το οποίο για πολλές δεκαετίες φιλοξενούσε το σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών, ως διοικητήριο ξαναλειτουργεί με τα Καλάβρυτα να έχουν πλέον ένα δημαρχείο όπως αξίζει στην ιστορική πόλη».

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Το όραμα του νέου δημαρχείου είχε αρχίσει το 2005, επί δημαρχίας Παπαδόπουλου, με την παραχώρηση του διοικητηρίου από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Αρχικά, είχε μπει στο Πρόγραμμα «Θησέας» με 1,9 εκατ. ευρώ, είχε αναδειχθεί ανάδοχος, αλλά η εργολαβία είχε διακοπεί. Τελικά, το έργο επανεντάχθηκε σε πρόγραμμα επί δημαρχίας Λαζουρά, ξεκίνησαν κάποιες εργασίες με προβλήματα και εν τέλει η οριστική λύση δόθηκε επί Θ. Παπαδόπουλου όταν το έργο μπήκε σε πρόγραμμα της Περιφέρειας με προϋπολογισμό 611.000 ευρώ.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ

Το κτίριο χωρίζεται σε ισόγειο και έναν όροφο των 480 τ.μ. ο καθένας, ενώ διαθέτει και ημιυπόγειο 380τ.μ. Η κατανομή των γραφείων έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε όλες οι υπηρεσίες να είναι αυτόνομες και ταυτόχρονα φιλόξενες για τους πολίτες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα γίνει σε αυτή την αίθουσα

Οι Καλαβρυτινοί θα εξυπηρετούνται στο ισόγειο του κτιρίου, ενώ στον όροφο είναι τα γραφεία των αντιδημάρχων, των διοικητικών υπαλλήλων, αίθουσα συσκέψεων και δημοτικών συμβούλων, η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και το γραφείο του δημάρχου.

Εχει προβλεφθεί το κτίριο να είναι εξοπλισμένο με συστήματα υψηλής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ για τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν διαμορφωθεί υποδομές εισόδου και εσωτερικά του κτιρίου. Στα γραφεία των τεχνικών υπηρεσιών υπάρχουν οθόνες τηλεελέγχου και τηλεμετρίας και τα συστήματα πληροφορικής είναι υψηλής τεχνολογίας και ασφάλειας ενώ βρίσκονται σε ειδικούς χώρους φύλαξης και προφύλαξης από τις θερμοκρασίες.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: