Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δημήτρης Λιγνάδης: Οι αντεγκλήσεις Κούγια – Βλάχου και οι απίστευτοι διάλογοι – «Πήδα τη μάντρα και εσύ»
Δημήτρης Λιγνάδης: Οι αντεγκλήσεις Κούγια – Βλάχου και οι απίστευτοι διάλογοι – «Πήδα τη μάντρα και εσύ»

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι αντεγκλήσεις Κούγια – Βλάχου και οι απίστευτοι διάλογοι – «Πήδα τη μάντρα και εσύ»Η «δικτατορία της ιδιαιτερότητας» και ο «διεθνής απατεώνας»

«Βολές» που στόχευαν ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο αντάλλαξαν υπεράσπιση και πολιτική αγωγή στη δίκη του κατηγορούμενου, για τέσσερις βιασμούς σε βάρος ανήλικων και ενήλικων ανδρών, Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας και ο νομικός παραστάτης του πρώτου νεαρού άνδρα που κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καταγγέλλοντας τον βιασμό του ενώ ήταν ανήλικος, Γιάννης Βλάχος διασταύρωσαν τα ξίφη τους με αφορμή την συγκεκριμένη μαρτυρία.

Η ένταση χτύπησε «κόκκινο» όταν ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως γνώριζε την διεύθυνση κατοικίας του μάρτυρα στην Ελλάδας, με τον Γιάννη Βλάχο να αντιδρά άμεσα λέγοντας: «Έχετε βάλει μπράβους και ρουφιάνους να παρακολουθείτε τους μάρτυρες;».

Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά η συγκεκριμένη αναφορά, αλλά η συνέχεια ήταν ακόμη πιο επεισοδιακή παρά τις προσπάθειες της έδρας να πέσουν οι τόνοι.

Πρόεδρος: Παρακαλώ σταματήστε…

Γ. Βλάχος: Μην παραποιείτε την πραγματικότητα, δεν είναι τηλεόραση εδώ.

Α. Κούγιας: Κάτσε με τον Τριανταφυλλόπουλο εσύ…

Γ. Βλάχος: Πήδα τη μάντρα και εσύ.

Το δικαστήριο υποχρεώθηκε να διακόψει για λίγο προκειμένου να συνεχιστεί με ηρεμία η ακροαματική διαδικασία.

«Δικτατορία της ιδιαιτερότητας»

Ο Αλέξης Κούγιας , νωρίτερα, είχε σχολιάσει την κατάθεση του μάρτυρα , Αιγυπτιακής καταγωγής, κάνοντας λόγο για «διεθνή απατεώνα».

Ο συνήγορος υπεράσπισης , για ακόμη εντόπισε αντιφάσεις και κενά στην επίμαχη μαρτυρία σημειώνοντας ότι ο εντολέας του έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του για ψευδή κατάθεση, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση με στόχο να «λογοδοτήσει ο επικίνδυνος αυτός μάρτυρας για τη ψευδή κατασκευή του, που όπως θα αποδειχθεί αποτελεί μέρος μιας σκευωρίας όπου συνεργάστηκαν δικηγόροι το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και αδίστακτοι μάρτυρες».

Ο κ. Κούγιας χαρακτήρισε αναληθή την εικόνα που επιχειρούσε να αποδώσει ο μάρτυρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο βιογραφικό του σημείωμα. «Ο μάρτυρας διάγει πολυτελή βίο ενώ είναι ανεπάγγελτος και αυτό προκαλεί ερωτηματικά» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλ. Κούγιας και έκανε λόγο για «δικτατορία της ιδιαιτερότητας».

Από την πλευρά του , ο νομικός παραστάτης του μάρτυρα, Γιάννης Βλάχος απάντησε με την σύμβαση εργασίας του νεαρού ως σωφρονιστικός υπάλληλος στη Σουηδία που έληξε στις 28/2, καθώς και άλλα έγραφα προκειμένου να στηρίξει την κατάθεση του. Επιπλέον, κατέθεσε αίτημα με το οποίο ζητεί την επισκόπηση υλικού που έχει κατασχεθεί από ακίνητο του αδελφού του Δημ. Λιγνάδη, μαζί εν άλλα αντικείμενα, προκειμένου οι ένορκοι, όπως είπε, «να δουν τα ανήλικα αγκαλιά με τον κατηγορούμενο σε πορνογραφικές στάσεις».

Ο Γ. Βλάχος σημείωσε ότι πρόκειται για αρχεία ηλεκτρονικά, φωτογραφίες και αρχεία ανταλλαγής μηνυμάτων καθώς και ένα παλιό τηλέφωνο ενώ ο εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να προτείνει για το θέμα στη συνέχεια.

Τι αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά κατά του νεαρού μάρτυρα

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου υπέβαλε στο δικαστήριο και τη μηνυτήρια αναφορά κατά του νεαρού μάρτυρα στην οποία καταγράφονται 19 λόγοι οι οποίοι, όπως αναφέρεται, αποδεικνύουν ότι η κατάθεση είναι ψευδής.

Μεταξύ αυτών, αναφέρεται η καθυστέρηση της καταγγελίας σε βάρος του κατηγορούμενου 10-11 χρόνια «χωρίς να υπάρχει κάποια δικαιολογία προς τούτο, αφού ο μηνυτής δεν τελούσε σε σχέση εξάρτησης από τον κατηγορούμενο». «Η καθυστέρηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αδυναμία ιατροδικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης δια της κλινικής εξέτασης του μηνυτή από ιατροδικαστή, της λήψεως αίματος και ούρων για τοξικολογικές εξετάσεις και της συλλογής υλικού από το σώμα και τα ρούχα του μηνυτή προς το σκοπό της ανεύρεσης επιθηλιακών ή σπερματικών κυττάρων και τον έλεγχο DNA, δηλαδή με τα μόνα στοιχεία που μπορούν να τεκμηριώσουν επιστημονικά τη γενετήσια πράξη.» σημειώνεται στην μηνυτήρια αναφορά.

Επιπλέον, τονίζεται ότι ο μηνυτής «δεν θέλησε να δηλώσει καν την πραγματική του επαγγελματική ιδιότητα, αφού δήλωσε ότι είναι σωφρονιστικός υπάλληλος στη Σουηδία ενώ έχοντας αμφιβόλου εγκυρότητας ιατρική βεβαίωση, εγκατέλειψε την εργασία του στην Σουηδία την 04.12.2021 και μετακόμισε στο Ντουμπάι σε άγνωστη διεύθυνση όπου εμφανίζεται ως δήθεν κτηματομεσίτης με ανύπαρκτο πτυχίο, χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος με κουστούμι που απλώς δοκίμασε και δεν αγόρασε με ανύπαρκτο γραφείο και αναζητά μεγάλες προσφορές. Επίσης προσπαθεί να φτιάξει εταιρεία νομιμοποίησης προσφορών με σουηδικές άδειες παραμονής και σουηδική ιθαγένεια».

Στην μηνυτήρια αναφορά δίνεται έμφαση και στα σημεία της κατάθεσης του μάρτυρα που αφορούσαν στην άφιξη του στην Ελλάδα από την Αίγυπτο και τις αναφορές του σε απεργία ΤΑΞΙ που τον υποχρέωσε, όπως είπε, να καλέσει τον κατηγορούμενο για να τον μεταφέρει στο σπίτι του , σημειώνοντας πως δεν υπήρξε απεργία.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: