Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων - «Χαριστική βολή» στις καλλιέργειες από τον ισχυρό παγετό
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων – «Χαριστική βολή» στις καλλιέργειες από τον ισχυρό παγετό

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων – «Χαριστική βολή» στις καλλιέργειες από τον ισχυρό παγετό

Στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Σκιλλούντος του

Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

«Χαριστική βολή»  στις καλλιέργειες

 από τον ισχυρό παγετό

Σάκης Μπαλιούκος: «Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τις συνολικές εκτιμήσεις των καταστροφών»

Στον «αέρα» βρίσκονται οι καλλιέργειες  κυρίως στην  ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Σκιλλούντος, του  δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, μετά  τον ισχυρό παγετό που σημειώθηκε  τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου.

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν τις πρώτες ώρες στις  περιοχές Κρεστένων, Καλλικώμου, Κάτω Σαμικού, Μακρισίων, Καλυβακίων, Ραχών κλπ.,   έπληξαν  τις  καλλιέργειες κηπευτικών και  εσπεριδοειδών, καθώς και των ελιών που σε σημαντικό ποσοστό εξακολουθούν να παραμένουν αμάζευτες.

Η εμφάνιση  του παγετού έγινε λίγες ημέρες μετά την έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε σε πολλά σημεία του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων,  από την οποία προκλήθηκαν  σημαντικές καταστροφές  με αποκορύφωμα τις πυρόπληκτες περιοχές  του δήμου.

Επικρατεί διάχυτη ανησυχία στους παραγωγούς εξαιτίας της «λευκής επιδρομής» στις καλλιέργειες, δεδομένου πως  οι καιρικές προβλέψεις κάνουν λόγο για ένταση του φαινομένου τις επόμενες ημέρες, κάτι που θα δώσει τη «χαριστική βολή» στο φυτικό κεφάλαιο.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος εξέφρασε την  ανάγκη  προκειμένου να γίνουν άμεσα εκτιμήσεις για τις συνολικές καταστροφές  στις καλλιέργειες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που πλήττουν  το τελευταίο χρονικό διάστημα μεγάλη ακτίνα του δήμου.

Προς αυτή την κατεύθυνση  κρίνεται αναγκαία  η αποστολή εκτιμητών εκ μέρους του ΕΛΓΑ, με σκοπό να γίνουν έγκαιρα οι καταγραφές των ζημιών και να προχωρήσει η διαδικασία για την αποζημίωση των παραγωγών.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: