Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Νέα rapid tests Covid-19 την Κυριακή στην Αγία Τριάδα

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Νέα rapid tests Covid-19 την Κυριακή στην Αγία Τριάδα

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Νέα rapid tests Covid-19 την Κυριακή στην Αγία Τριάδα

-Συνεχής ο προγραμματισμός rapidtestαπό τον Δήμο

Νέους δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapidtest) Covid-19, σε μια ακόμη πύλη εισόδου του Δήμου θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έπειτα από πρωτοβουλία του ΔήμουΑρχαίας Ολυμπίας και αίτημά του προς τον οργανισμό.

Το rapidtest θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή28 Φεβρουαρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέριστην Αγία Τριάδα της Δημοτικής Ενότητας Λασιώνοςκαλύπτοντας όχι μόνο τους κατοίκους της εν λόγω Κοινότητας αλλά και όσους δημότες των όμορων Κοινοτήτων επιθυμούν, καθώς και διερχόμενους πολίτες. Η εξέταση θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Τριάδας. Οι δημότες που θα υποβληθούν στην εξέταση θα πρέπει να έχουν στείλει για τη μετακίνησή τους μήνυμα στο 13033 επιλέγοντας την περίπτωση 1, να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Ηπρωτοβουλία αυτή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας εντάσσεται στην προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας, καθώς η διαδικασία των γρήγορων τεστ αποτελεί τον πλέον ενδεδειγμένο επιστημονικά τρόπο διάγνωσης, πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας.

Να σημειωθεί ότι στον αντίστοιχο έλεγχο που έγινε την περασμένη Πέμπτη στην Κοινότητα Αστρά πραγματοποιήθηκαν 35 τεστ, όλα αρνητικά. Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης, προγραμματίζονται αντίστοιχοι έλεγχοι και σε άλλες κομβικές Κοινότητες ώστε να καλυφθεί όλος ο Δήμος, όπως στο προηγούμενο πρόγραμμα.Μέχρι τώρα, από τα εκατοντάδες τεστ που πραγματοποιήθηκαν με το πρόγραμμα ελέγχων που κάλυψε όλες τις περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, κανένα δεν ήταν θετικό. Τα τρία (3) θετικά κρούσματα που γνωστοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, αφορούν κατοίκους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας οι οποίοι δεν προσήλθαν στους ελέγχους που διεξήγαγαν Δήμος και ΕΟΔΥ αλλά διαγνώστηκαν μέσα από άλλη διαδικασία.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: