Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ-Δωρεάν rapid test, το πρωί της Δευτέρας, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ-Δωρεάν rapid test, το πρωί της Δευτέρας, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

Δωρεάν rapid test, το πρωί της Δευτέρας, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας 

Γ. Λυμπέρη : «Να ακολουθήσουμε τους τρεις απλούς και βασικούς κανόνες για την προστασία μας από τον κορονοϊό»

Δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), πραγματοποιήθηκαν, το πρωί της Δευτέρας έως αργά το απόγευμα της ιδίας μέρας στον Δήμο Ήλιδας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Για την ομαλή διεξαγωγή των rapid tests και την αποφυγή συνωστισμού, στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, είχαν διατεθεί άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας Ήλιδας, οι οποίοι διατηρούσαν την τάξη.   Οι  πολίτες έδιναν στα στελέχη του ΕΟΔΥ  τον ΑΜΚΑ τους  καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο στάλθηκε το αποτέλεσμα του rapid test.

Το πρωί της Δευτέρας σε rapid test υπεβλήθη και ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος αμέσως μετά δήλωσε : «Βρισκόμαστε σήμερα στο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, όπου πραγματοποιούνται τα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με την ενημέρωση που μου έγινε έως και αυτή τη στιγμή έχουν παρθεί δείγματα από 140 άτομα και μέχρι το μεσημέρι ο αριθμός θα είναι πολλαπλάσιος». «Τη σημερινή δράση», επεσήμανε στη συνέχεια ο κ. Λυμπέρης  «επέβαλλαν κάποια κρούσματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή μας που μπορεί να μην ήταν πολλά αλλά σίγουρα είναι μια εμφάνιση του ιού στο Δήμο μας, μετά τον περσινό Μάρτη. Επειδή πρέπει να προσέξουμε , κάτι που τονίζω συνεχώς, κάνω μια έκκληση στους συμπολίτες μου σήμερα, να ακολουθήσουμε τους τρεις απλούς και βασικούς κανόνες για την προστασία μας από τον κορονοϊό, δηλαδή οι αποστάσεις, η χρήση της μάσκας με σωστό τρόπο και ο καθαρισμός των χεριών μας. Αφού πάρουμε όλα αυτά τα μέτρα και σκεφτούμε ο καθένας  μας χωριστά τον εαυτό μας και τους δίπλα μας και για να μην υπάρξουν στο μέλλον περιπτώσεις -όπως αυτές που ζήσαμε τις τελευταίες μέρες στην Αμαλιάδα – που λειτουργούν αρνητικά προς την κοινωνία μας, θα μπορέσουμε να περάσουμε και το τρίτο κύμα του ιού που τώρα μας επιτίθεται».

Αμέσως μετά από αυτά, κατέληξε ο Δήμαρχος : «Έρχεται η κοινωνική συνοχή όπου θα δοκιμαστεί η αλληλεγγύη μας. Θα δοκιμαστούμε όλοι και θα βρούμε τον τρόπο που θα πιαστούμε όλοι μαζί και θα προχωρήσουμε. Υπάρχουν κατηγορίες επαγγελμάτων που όχι απλά έχουν πληγεί αλλά πραγματικά έχουν ισοπεδωθεί. Θα πρέπει λοιπόν η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση προγραμμάτων στήριξης για τα συγκεκριμένα επαγγέλματα».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: