Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Δήμος Ήλιδας: Στήριξη σε όλες τις ευπαθείς ομάδες -Συσσίτια σε καθημερινή βάση

Δήμος Ήλιδας: Στήριξη σε όλες τις ευπαθείς ομάδες -Συσσίτια σε καθημερινή βάση

Συσσίτια σε καθημερινή βάση για περίπου 50 άτομα από τις δομές της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου

Επίκειται νέα διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

Στο πλευρό των αδύναμων πολιτών και όσων χρειάζονται βοήθεια αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνει η χώρα εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας του Covid-19, βρίσκεται η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Ήλιδας.

Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα πρώτα κρούσματα και τέθηκαν σε εφαρμογή τα περιοριστικά μέτρα, η Κοινωφελής Επιχείρηση κινητοποίησε όλες τις δομές της, οργανώθηκε και με υπευθυνότητα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια σε όσους χρειάζονται στήριξη και φροντίδα.

Στην ‘πρώτη γραμμή’ βρίσκονται τα προγράμματα ‘Βοήθεια στο σπίτι’ και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), με τους εργαζόμενους να κάνουν το καλύτερο δυνατό αυτές τις δύσκολες ώρες.

Αυξάνονται τα αιτήματα

Εκτός από τους ωφελούμενους των δομών, που είναι καταγεγραμμένοι και τους παρέχεται σε σταθερή βάση φροντίδα, από την στιγμή που εκδηλώθηκε ο κορωνοϊός και άρχισε η εξάπλωσή του, συνέπεια και η λήψη περιοριστικών μέτρων, πολλοί συμπολίτες βρέθηκαν σε ανάγκη και ήδη έχουν ενταχθεί στην λίστα των ωφελουμένων των δομών.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Ήλιδας κα Αλεξία Κοτσαύτη- Παπαζαφειροπούλου, στην παρούσα φάση διατίθενται σε καθημερινή βάση, στο πρόγραμμα σίτισης πολιτών, περίπου 50 γεύματα και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Η προετοιμασία των γευμάτων γίνεται στην δομή του Κ.Η.Φ.Η. και η διανομή από τους εργαζόμενους του προγράμματος ‘Βοήθεια στο σπίτι’. Για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του προγράμματος με απόφαση του Δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, έγινε μετακίνηση υπαλλήλων από το προσωπικό καθαριότητας και εστίασης που απασχολούνται στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, προκειμένου να καλυφθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ανάγκες των ωφελουμένων του δήμου.

Σε όλο το δήμο

Εκτός από την σίτιση, οι δομές της Κοινωφελούς Επιχείρησης εξυπηρετούν όχι μόνο τους ωφελούμενους που είναι εγγεγραμμένοι στα σχετικά προγράμματα, αλλά όλες τις ευπαθείς ομάδες στις ενότητες Αμαλιάδας και Πηνείας και μεριμνούν για την προμήθεια και διανομή των φαρμάκων τους, την εξόφληση των λογαριασμών τους και οτιδήποτε άλλο έχουν ανάγκη.

«Καταβάλλουμε μία μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει μετά την λήψη των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Πέραν των εγγεγραμμένων ωφελούμενων, διαπιστώνουμε ότι έχουν προκύψει νέες ανάγκες και διαρκώς αυξάνονται τα αιτήματα από τους πολίτες του δήμου μας που χρίζουν βοήθειας. Γι’ αυτό και εμείς κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να καλύψουμε όλα τα αιτήματα και με κάθε τρόπο βρισκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εργαζόμενους για την συνεργασία, την εργατικότητα και την συνέπεια που δείχνουν αυτές τις δύσκολες ώρες και είμαι πεπεισμένοι ότι ενωμένοι και τηρώντας αυτά που υποδεικνύουν οι ειδικοί, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση και θα ξανασταθούμε στα πόδια μας» δήλωσε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρισης κα Αλεξία Κοτσαύτη- Παπαζαφειροπούλου.

Έπεται συνέχεια

Έκανε επίσης γνωστό ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για να οργανωθεί νέα διανομή τροφίμων μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ. Σύντομα αναμένεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις προκειμένου να ενημερωθούν οι ωφελούμενοι, ενώ παράλληλα θα ακολουθήσει στην πορεία και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης.

Να σημειωθεί ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση λειτουργεί πλέον πρωινές και απογευματινές ώρες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 26220-29933, 2622028481 μέχρι και τις 9 το βράδυ

ilia24

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: