Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δήμος Ήλιδας-Βαγγ. Χριστοφόρου: Οι ιδιοκτήτες να καθαρίζουν τους κοινόχρηστους χώρους από τα περιττώματα των ζώων συντροφιάς τους

Δήμος Ήλιδας-Βαγγ. Χριστοφόρου: Οι ιδιοκτήτες να καθαρίζουν τους κοινόχρηστους χώρους από τα περιττώματα των ζώων συντροφιάς τους

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Ήλιδας κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου

Οι ιδιοκτήτες να καθαρίζουν τους κοινόχρηστους χώρους από τα περιττώματα των ζώων συντροφιάς τους

Τους κατοίκους της Αμαλιάδας που έχουν στην κατοχή τους σκύλους τους οποίους βγάζουν για βόλτα, δημιουργώντας το σοβαρό πρόβλημα των περιττωμάτων στους δημόσιους χώρους της πόλης, καλεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Ήλιδας κ. Ευάγγελος Χριστοφόρου.

Όπως αναφέρει «υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στους υπαλλήλους της υπηρεσίας καθαριότητας αφού από τα περιττώματα των ζώων μπλοκάρουν τα μηχανήματα που χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό του πρασίνου. Οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, έχουν και… υποχρεώσεις όχι μόνο απέναντι στα αγαπημένα τους τετράποδα αλλά και στους συμπολίτες. Η «παράλειψη άμεσου καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου» είναι μια εξ αυτών ενώ θα πρέπει να πω ότι  το πρόστιμο ανέρχεται στα 100 ευρώ».

Ο τελευταίος νόμος για τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς στη χώρα μας αποσαφηνίζει θέματα όπως, μεταξύ άλλων, η επικινδυνότητα (ορισμός του επιθετικού ζώου), κατ’ επέκταση και των κανόνων περιπάτου κλπ, ενώ παράλληλα γίνονται πιο «τσουχτερά» τα πρόστιμα.

Όπως σημειώνεται στον νέο νόμο, ο ιδιοκτήτης, «για την αποφυγή ατυχημάτων, υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει τον σκύλο του δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν» ειδάλλως στην περίπτωση που δεν τηρήσει τον κανονισμό, θα πληρώσει πρόστιμο 300 ευρώ!

Οπως επίσης στην «παράλειψη άμεσου καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου» το πρόστιμο ανέρχεται στα 100 ευρώ. Στα… 500 ευρώ (ανά ζώο) ανέρχεται το πρόστιμο στην περίπτωση «παράλειψης τήρησης των κανόνων ευζωίας, των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας, για ζώα συντροφιάς που διατηρούνται σε μονοκατοικίες και διαμερίσματα»!

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: