Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δήμος Πατρέων: «Απαράδεκτο το σύστημα που προωθεί η Κυβέρνηση για την πιστοποίηση της αναπηρίας» | Ειδήσεις Πάτρα νέα
Δήμος Πατρέων: «Απαράδεκτο το σύστημα που προωθεί η Κυβέρνηση για την πιστοποίηση της αναπηρίας» | Ειδήσεις Πάτρα νέα

Δήμος Πατρέων: «Απαράδεκτο το σύστημα που προωθεί η Κυβέρνηση για την πιστοποίηση της αναπηρίας» | Ειδήσεις Πάτρα νέα


«Η ευάλωτη ομάδα των Ατόμων με Αναπηρία βρίσκεται έωλη του απαράδεκτου συστήματος που προωθεί η Κυβέρνηση για την πιστοποίηση της Αναπηρίας». Αυτό σημειώνει ο Δήμος Πατρέων σε ανακοίνωσή του για το θέμα σημειώνοντας πως αυτό έχει  ως αποτέλεσμα, οι δικαιούχοι να υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία.

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής: «Σύμφωνα με πρόσφατη νομοθεσία η αίτηση για πιστοποίηση αναπηρίας υποβάλλεται πλέον μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του Συστήματος Πιστοποίησης Αναπηρίας της Εθνικής Πύλης Αναπηρίας από τον ίδιο τον πολίτη ή και με τη συνδρομή των υπαλλήλων που υπηρετούν στα Κέντρα Κοινότητας, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ή τα σημεία εξυπηρέτησης του e-Ε.Φ.Κ.Α.

Πριν, οι πολίτες που ήταν ασφαλισμένοι έκαναν μόνοι τους την αίτηση στα ασφαλιστικά τους ταμεία όχι ηλεκτρονικά, αλλά χειρόγραφα.

Έτσι, ενώ μέχρι τώρα οι ως άνω δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, εξυπηρετούσαν μόνο ανασφάλιστους πολίτες, τώρα αυξάνεται δραματικά ο όγκος της δουλειάς τους, γιατί σχεδόν όλοι οι ασφαλισμένοι, αδυνατούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και απευθύνονται στις υπηρεσίες μας.

Τονίζεται, πως η διαδικασία δεν είναι απλή, ακόμη και για κάποιον που είναι σχετικά εξοικειωμένος με την τεχνολογία. Αντίθετα είναι αρκετά εξειδικευμένη και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και χρόνου, με αποτέλεσμα ο μεγαλύτερος αριθμός των πολιτών να καταφθάνουν στις υπηρεσίες μας.

Η Κυβέρνηση για ακόμη μία φορά, αναθέτει νέες αρμοδιότητες και καθήκοντα στα Κέντρα Κοινότητας και στις υπηρεσίες των Δήμων, χωρίς το ανάλογο προσωπικό, χρηματοδότηση και εξοπλισμό.

Οι εργαζόμενοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους και πολλές φορές βρίσκονται εκτεθειμένοι για πιθανά λάθη και ελλείψεις, ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος καθυστέρησης ή μη έγκαιρης υποβολής άλλων αιτήσεων για επιδόματα συμπολιτών που βιώνουν την φτώχεια και την ανέχεια

Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει -και θα συνεχίσει να υπάρχει- καθυστέρηση έως και αδυναμία εξυπηρέτησης όλων των ενδιαφερομένων, στο θέμα της αίτησης πιστοποίησης της Αναπηρίας, από την υπηρεσία μας.
Στηρίζουμε τους εργαζόμενους και ζητάμε από την κυβέρνηση την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, τόσο για τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και γενικότερα για την κάλυψη των ελλείψεων προσωπικού στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ώστε οι συμπολίτες μας να μην ταλαιπωρούνται και εξυπηρετούνται άμεσα. Δεν μπορούμε άλλο να ανεχθούμε την απόδοση από τις κυβερνήσεις νέων αρμοδιοτήτων στους δήμους, χωρίς την δυνατότητα μόνιμων προσλήψεων και την ανάλογη χρηματοδότηση, εξοπλισμό».

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: