Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δήμος Πατρέων για τα αδέσποτα: Όσα έχουμε κάνει και αυτά που θέλουμε να πετύχουμε | Ειδησεις
Δήμος Πατρέων για τα αδέσποτα: Όσα έχουμε κάνει και αυτά που θέλουμε να πετύχουμε | Ειδησεις

Δήμος Πατρέων για τα αδέσποτα: Όσα έχουμε κάνει και αυτά που θέλουμε να πετύχουμε | Ειδησεις


Το μήνυμα του Δήμου Πατρέων για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων αναφέρει:

Η 4η Απριλίου είναι καθιερωμένη ως η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ωστόσο υπάρχουν ακόμα και σήμερα ζώα, τα οποία διαβιούν σε δύσκολες συνθήκες, σε ολόκληρη τη χώρα και στην πόλη μας. Από την πλευρά μας, οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε, με σεβασμό στις ανάγκες τους, καθώς σε κανένα ζωντανό πλάσμα δεν αξίζει να περιφέρεται πεινασμένο, άρρωστο και αβοήθητο στους δρόμους.
Στόχος μας είναι μια πόλη χωρίς αδέσποτα.

Ο Δήμος, ο οποίος, σύμφωνα με το Ν. 4830/2021, είναι υπεύθυνος για τη διαχείρισή τους, καλείται να φέρει εις πέρας και αυτή την αρμοδιότητα, χωρίς τους απαραίτητους πόρους και την ανάλογη στήριξη. Παρ’ όλες τις δυσκολίες, από την πρώτη μέρα που βρεθήκαμε στη Δημοτική Αρχή, εντείνουμε διαρκώς τις προσπάθειές μας για πρόληψη, καλύτερη αντιμετώπιση, προστασία και αποκατάσταση των αδέσποτων ζώων.

Δημιουργήσαμε και αναπτύσσουμε, όλο και περισσότερο, ένα πλαίσιο στήριξής τους. Με κτηνιατρικές παροχές, με παροχές σίτισης, με πολιτιστικές εκδηλώσεις. Δημιουργήσαμε το Δημοτικό μας Καταφύγιο, χώρος που, πέραν μιας προσωρινής κατοικίας για τα αδέσποτα ζώα, λειτουργεί ως μικρός πολιτιστικός πυρήνας ευεργετικών δράσεων, τόσο για τα ζώα όσο και για τους επισκέπτες του.

Έχουμε δώσει ιδιαίτερη σημασία στην παιδεία και την ενημέρωση, καλλιεργώντας έτσι ένα πνεύμα σεβασμού προς όλα τα ζωντανά πλάσματα και στοχεύοντας σε ένα καλύτερο αύριο. Χιλιάδες παιδιά από τα σχολεία και τις κατασκηνώσεις του Δήμου μας, αλλά και ενήλικες, έχουν παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα, με στόχο τη δημιουργία μιας άλλης κουλτούρας. Άλλωστε τα παιδιά, από την επαφή τους με τα ζώα, διδάσκονται τι σημαίνει αγάπη, φροντίδα, φιλία, ευθύνη και δοτικότητα.

Επίσης, ξεκινάει σε λίγο καιρό η λειτουργία του Δημοτικού Κτηνιατρείου μας, ούτως ώστε η περίθαλψη και οι στειρώσεις των αδέσποτων ζώων να έχουν συνολικό και όχι αποσπασματικό χαρακτήρα.

Πέραν όλων δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως βασική πηγή αδέσποτων ζώων είναι οι εγκαταλείψεις, συνεπώς πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να εξαλείψουμε τη συγκεκριμένη πρακτική.

Η λύση για τα αδέσποτα δεν είναι ο εγκλεισμός τους σε κυνοκομεία – καταφύγια και σε κλουβιά. Τα καταφύγια είναι μόνο ένας προσωρινός χώρος παραμονής τους.

Αν θέλουμε να υιοθετήσουμε ας προτιμήσουμε ένα αδέσποτο
Εμβολιάζουμε, τοποθετούμε microchip και καταγράφουμε τα ζώα μας
Τα στειρώνουμε και δεν εγκαταλείπουμε τα νεογέννητα
Δεν τα αλυσοδένουμε
Τα φροντίζουμε και τα προστατεύουμε
Σεβόμαστε τις ανάγκες και τις ελευθερίες τους
Σεβόμαστε τη Ζωή

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις – νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: