Δήμος Πηνειού: Το ιστορικό μιας παραίτησης και η αλήθεια πίσω από την ακύρωση της αγροτουριστικής έκθεσης
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δήμος Πηνειού: Το ιστορικό μιας παραίτησης και η αλήθεια πίσω από την ακύρωση της αγροτουριστικής έκθεσης
Δήμος Πηνειού: Το ιστορικό μιας παραίτησης και η αλήθεια πίσω από την ακύρωση της αγροτουριστικής έκθεσης - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Δήμος Πηνειού: Το ιστορικό μιας παραίτησης και η αλήθεια πίσω από την ακύρωση της αγροτουριστικής έκθεσηςΕπειδή η ανακοίνωση της παραίτησής μου από την θέση του Αντιδημάρχου του Δήμου Πηνειού  άφησε  πολλά ερωτηματικά και υποθέσεις σε σχέση με τους πραγματικούς λόγους της παραίτησής μου, έκρινα αναγκαίο να διευκρινίσω τους λόγους της παραίτησης αυτής, που οφείλονται όπως και στην ανακοίνωσή μου αναφέρω, σε λόγους ευθιξίας και αναίρεσης από την πλευρά του Δημάρχου των συμφωνηθέντων.

Η απόφασή μου είχε να κάνει με την υλοποίηση της πρότασης για την διεξαγωγή της  «ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2022»  το περιεχόμενο της οποίας είχε συμφωνηθεί μάλιστα τέλος του 2021 με την Περιφέρεια από την οποία είχα εξασφαλίσει το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης .Στην πορεία,  πρίν δύο μήνες από σήμερα έγινε ευρεία σύσκεψη τοπικών φορέων μετά από πρόσκληση μου και παρουσία του Δημάρχου,  στο πρώην Δημαρχείο Βαρθολομιού, με την συμμετοχή δημοτικών και τοπικών συμβούλων της δημοτικής κοινότητας Βαρθολομιού, του εμπορικού συλλόγου, του συλλόγου ξενοδόχων πεδινής Ηλείας, της εθελοντικής ομάδας ‘Ο ΠΗΝΕΙΟΣ’, καθώς και αρκετών εθελοντών πολιτών οι οποίοι επικρότησαν  αυτή την πρωτοβουλία . Σε αυτή  την συνάντηση  επικυρώθηκε το περιεχόμενο της έκθεσης και κατόπιν συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων καταλήξαμε στην διεξαγωγή της έκθεσης σε συγκεκριμένη ημερομηνία, 29-30 & 31 Ιουλίου 2022, ημερομηνία την οποία σεβόμενος τους θεσμούς, είχα συζητήσει και ήταν εν γνώση και του προέδρου του Ν.Π πολιτισμού & αθλητισμού Δημ. Βασιλόπουλου.

Με βάση την απόφαση αυτή ο Δήμος Πηνειού θα αναλάμβανε την οργάνωση τριήμερων εκδηλώσεων 29,30 και 31 Ιουλίου με στόχο την προβολή των παραγωγικών δυνατοτήτων και των επιχειρήσεων της περιοχής με την δημιουργία εκθεσιακών περιπτέρων, με παράλληλη ανάδειξη και  προώθηση του τοπικού πολιτιστικού δυναμικού, με δραστηριότητες όπως : έκθεση ζωγραφικής, ανθοκομική έκθεση, γευσιγνωσία με συμμετοχή σεφ,  τοπικά παραδοσιακά χορευτικά από όλο τον δήμο, σεμινάριο πρώτων βοηθειών καθώς και μουσικό τριήμερο από γνωστούς καλλιτέχνες.

Μετά από συνεχείς επαφές μου με τον Δήμαρχο και την οριστικοποίηση των εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος αποφάσισε την κάλυψή τους εν τέλει ολοκληρωτικά από τον Δήμο  αρνούμενος την συμμετοχή της περιφέρειας  της οποίας η χρηματοδότηση είχε εξασφαλιστεί , έτσι προχωρήσαμε στις οριστικές επαφές με όλους τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούσαν  να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και φυσικά με επιχειρηματίες της περιοχής για την προβολή των προϊόντων τους μέσω των περιπτέρων της έκθεσης.

Ενώ ο σχεδιασμός προχωρούσε με εντατικούς ρυθμούς και είχαν ενημερωθεί οι επαγγελματίες για να προετοιμάσουν την συμμετοχή τους στην Έκθεση, είχαν κλειστεί οι ορχήστρες για το τριήμερο και εκκρεμούσε μόνο το διαφημιστικό κομμάτι αυτής, ξαφνικά ο Δήμαρχος στην εκδήλωση για την ανάρτηση της Γαλάζιας Σημαίας στη  Γλύφα την 16/7/22, με ενημέρωσε αιφνιδιαστικά ότι διαφωνούσε με την μορφή της εκδήλωσης ως αγροτουριστικής έκθεσης και ειδικότερα με την συμμετοχή επιχειρήσεων με περίπτερα και ήθελε οι εκδηλώσεις να έχουν μόνο διασκεδαστικό χαρακτήρα δίχως μέχρι σήμερα να γνωρίζω για την αλλαγή της στάσης του.

Εγώ του απάντησα ότι ήταν αδύνατο να αλλάξουμε στάση 13 ημέρες πριν την εκδήλωση, πως οι συζητήσεις με τους επιχειρηματίες-εκθέτες ήταν σε οριστικό στάδιο , η δε συμμετοχή τους ήταν μεγάλη και είχαν κάνει εν μέσω καλοκαιριού τον προγραμματισμό τους για την προετοιμασία των περιπτέρων τους. Έτσι ο δήμος καθώς και εγώ προσωπικά θα φαινόμασταν αν μη τι άλλο αναξιόπιστοι. Εύλογα λοιπόν γεννιούνται κάποια ερωτηματικά όπως: Γιατί ο Δήμαρχος εφόσον η περιφέρεια δέχθηκε να χρηματοδοτήσει την εκδήλωση , αυτός αρνήθηκε αυτή τη βοήθεια? Γιατί ο Δήμαρχος που από ότι φάνηκε τελικώς  είχε προαποφασίσει να μην χρηματοδοτήσει την εκδήλωση, δεν με είχε ενημερώσει από την αρχή?

Θεωρούσα και θεωρώ ότι στις κρίσιμες αυτές περιόδους που διανύει η χώρα μας, η Ευρώπη και η παγκόσμια κοινότητα, έχουμε χρέος να στηρίξουμε όσο μπορούμε περισσότερο τις τοπικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα μας, έτσι ώστε να προσδοκούμε καλύτερες ημέρες.

Σε ότι με αφορά, θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους επιχειρηματίες – εκθέτες για την πολύ μεγάλη και τιμητική τους συμμετοχή στην έκθεση μας , τα μουσικά σχήματα που είχαμε ήδη κλείσει και είχαν κάνει και αυτά τον προγραμματισμό τους και όλους τους εθελοντές που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν και ενθουσιάστηκαν με αυτή την προσπάθεια. Επιπλέον, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια, η οποία από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια μας καθώς και το Επιμελητήριο Ηλείας το οποίο είναι πάντα σύμμαχος του επιχειρείν . Παράλληλα, θέλω να τους ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη που τελικώς δεν θα πραγματοποιηθεί η έκθεση μας και να δηλώσω απερίφραστα την διαφωνία μου με την στάση του Δημάρχου, καθώς εγώ προσωπικά δεν έχω συνηθίσει να λέω άλλα το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΡΑΤΗΣ

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: