Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ -Απομακρύνονται και τα τελευταία στρώματα από το παλιό Νοσοκομείο

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ -Απομακρύνονται και τα τελευταία στρώματα από το παλιό Νοσοκομείο

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος «Στόχος μας η πλήρης αποκατάσταση του χώρου»

Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η εργολαβία απομάκρυνσης και των τελευταίων στρωμάτων από το παλιό Νοσοκομείο Πύργου, καθώς από το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησε και πάλι η μεταφόρτωσή τους. Στο χώρο βρέθηκε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο αντιδήμαρχος Συντονισμού και Προγραμματισμού Νίκος Κοτσώνης, προκειμένου να παρακολουθήσουν για άλλη μια φορά την πορεία του έργου, αλλά και να βάλουν ένα τέλος σε όποιες «Κασσάνδρες» μιλούσαν για παύση της εργολαβίας.

«Ολοκληρώνεται η απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων που έχουν προέλθει από την διαδικασία καθαριότητας της πόλης και είχαν εναποτεθεί στο χώρο του παλιού νοσοκομείου για πολλά χρόνια από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Βρέθηκαν για τόσα χρόνια εδώ, σε έναν χώρο, ουσιαστικά στο κέντρο της πόλης που είχε ταυτιστεί δυστυχώς με σκουπιδότοπο και …εργοτάξιο! Προφανώς μιλάμε για μια ακατάλληλη επιλογή, προφανή υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και προφανή υποβάθμιση του περιβάλλοντος» δηλώνει ο δήμαρχος Πύργου, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλες τις δράσεις καθαριότητας του χώρου, όπως και την απομάκρυνση των οχημάτων σε άλλη περιοχή στα όρια της πόλης, και των ογκωδών αντικειμένων και στρωμάτων.

«Στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε πλήρως αυτό το χώρο. Υπάρχει αρκετή έκταση, ακόμη και για χώρο πρασίνου. Έχουμε άμεσα σχέδια. Ήδη ωριμάζουμε τη χρήση γης στην περιοχή καθώς υπάρχει μια εκκρεμότητα στο τί μπορεί να κατασκευαστεί. Πρέπει να λήξει και αυτό ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε μια μεγάλη χρήσιμη δομή στο χώρο της παιδείας ή της υγείας που λείπει στην πόλη»

Η ιστορία της πόλης δεν αλλάζει σε λίγους μήνες!

Για αντιπολιτευτικό μένος έκανε λόγο ο κ. Αντωνακόπουλος αναφορικά σε κάποιες κριτικές που δέχεται η δημοτική αρχή – που όπως και ο ίδιος τόνισε η θητεία της επί της ουσίας μετρά σχεδόν έξι μήνες πραγματικού κι ωφέλιμου χρόνου, καθώς όλο το υπόλοιπο διάστημα τα πάντα λειτουργούν σε καθεστώς καραντίνας και πανδημίας. Με όλες τις αντιξοότητες και δυσλειτουργίες που συνεπάγεται αυτό, για ολόκληρη τη Δημόσια Διοίκηση και κάθε τομέα της.

«Κάποιοι νομίζουν ότι σε έξι μόνο μήνες πραγματικού και παραγωγικού πολιτικού χρόνου, θα έπρεπε να αλλάξουμε την …ιστορία της πόλης. Νομίζω ότι μια τέτοια τακτική προδίδει μόνο αντιπολιτευτικό μένος. Τα στρώματα βρίσκονται εδώ τουλάχιστον πέντε χρόνια. Κάποιοι που προέκυψαν πολύ …ευαίσθητοι στο τέλος της λύσης του προβλήματος, έπασχαν τόσα χρόνια πριν από…αλαλία. Παράλληλα δουλεύουμε στην εξεύρεση λύσης για το Ποτόκι, και όσον αφορά στον τομέα της καθαριότητας να πούμε ότι τα προηγούμενα χρόνια περιοχές που είχαν ταυτιστεί με άλλες αξίες είχαν περάσει στην αντίθετη πλευρά. Το νοσοκομείο π.χ. είχε γίνει χώρος απειλής της υγείας, ο Κούβελος ένας χώρος πολιτισμού είχε γίνει χώρος παραβατικότητας! Και άλλα σχετικά παραδείγματα που δυστυχώς υπάρχουν! Στο παρελθόν κυριολεκτικά καταστράφηκαν υποδομές!

Στο τέλος της τετραετίας θα κριθούμε! Άλλοι διοικούσαν δεκαετίες και έδωσαν …«λευκή κόλλα»! Ας σταματήσουν λοιπόν οι προκλητικές κουβέντες από κάποιους που έχουν ταυτιστεί με μνημεία καταστροφής στην πόλη» κατέληξε.

Νίκος Κοτσώνης «Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες»

Για την ολοκλήρωση του έργου μίλησε και ο κ. Κοτσώνης, που όπως είχε δηλώσει πρόσφατα αντικειμενικοί λόγοι έκαναν την εργολαβία να κάνει ένα μικρό διάλειμμα. «Έχω εξηγήσει ότι λόγω της κακοκαιρίας και των εορτών είχε γίνει μια παύση, και μέσα στο δεύτερο 10ήμερο το Ιανουαρίου θα ολοκληρωνόταν η προσπάθεια, όπως και έγινε. Διαψεύστηκαν οι …Κασσάνδρες που ισχυρίστηκαν ότι ήταν ένα επικοινωνιακό κόλπο η αρχική απομάκρυνση των στρωμάτων και ότι δεν θα ολοκληρωθεί το έργο. Στην παράταξή μας έχουμε ένα σύνθημα «δουλειά, δουλειά, δουλειά». Μια δουλειά η οποία θα γίνεται και θα προχωράει για το καλό του πολίτη»

Επίσης ο κ. Κοτσώνης ενημέρωσε ότι την Παρασκευή θα βρίσκεται εκεί και το τελευταίο φορτηγό για να παραλάβει τα υπόλοιπα στρώματα που περίσσεψαν. Οπότε όποιος πολίτης επιθυμεί, μέχρι την Παρασκευή να πετάξει το παλιό του στρώμα, μπορεί να το εναποθέσει προσωρινά στο παλιό νοσοκομείο (και μόνο γι’ αυτό το διάστημα) για να απομακρυνθεί με τα υπόλοιπα.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: