Στ.Καννής: Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να συνεδριάζει «στο σκοτάδι».
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δήμος Πύργου – Κοινή ανακοίνωση Νικολούτσου,Καννή και Μιχαλακόπουλου: Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να συνεδριάζει «στο σκοτάδι».

Δήμος Πύργου – Κοινή ανακοίνωση Νικολούτσου,Καννή και Μιχαλακόπουλου: Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να συνεδριάζει «στο σκοτάδι».

Ο Δήμαρχος Πύργου επιδεικνύοντας βαθιά αντιδημοκρατική συμπεριφορά συνεχίζει να μην αναγνωρίζει το δικαίωμα των συμπολιτών μας να έχουν πρόσβαση στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που διεξάγονται με τηλεδιάσκεψη. Την ώρα που η πανδημία έχει αποκλείσει κάθε δυνατότητα ουσιαστικού διαλόγου στο φυσικό χώρο των συνεδριάσεων και λαμβάνοντας υπόψη τις υπερεξουσίες που έχει αποκτήσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, η υπεράσπιση της δημοσιότητας των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου συνιστά την ελάχιστη συμβολή στην άσκηση του δημοκρατικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της ενημέρωσης. Υπενθυμίζουμε ότι περίπου τα 3/5 των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του έτους 2021 έγιναν σε κατεπείγουσες συνεδριάσεις, όπου οι προσκλήσεις αποστέλλονταν στα μέλη λιγότερο από μία ώρα πριν τη συνεδρίαση. Η δημοτική αρχή εκμεταλλευόμενη το έλλειμμα δημοσιότητας που επέφεραν οι δυσμενείς υγειονομικές συνθήκες έχει επιδοθεί σε ένα όργιο απευθείας αναθέσεων, παράνομων κατατμήσεων και αναθέσεων χωρίς την προκήρυξη μειοδοτικών  διαγωνισμών. Όλα αυτά και άλλα πολλά θέλει να κρύψει από τους συνδημότες μας ο Δήμαρχος, επιμένοντας στην απόφασή του για κλειστές συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Η δήθεν επίκληση των προσωπικών δεδομένων των δημοτικών συμβούλων που συμμετέχουν σε αυτές φαντάζει απολύτως παρελκυστική, αφού οι ίδιοι οι συμμετέχοντες (που είναι και τα υποκείμενα των δεδομένων) μπορούν να δώσουν τη ρητή συγκατάθεσή τους στη δημόσια μετάδοση.

Είναι, επομένως, απολύτως επιβεβλημένη η απόφαση των παρατάξεών μας να απέχουμε από τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλώνοντας ταυτόχρονα την σταθερή αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε για την αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας των συλλογικών οργάνων του Δήμου Πύργου. Το Δημοτικό Συμβούλιο, ως κορυφαία τοπική έκφραση των δημοκρατικών θεσμών, δεν μπορεί να λειτουργεί «στο σκοτάδι».

Πύργος, 28 Απριλίου 2021

Για τις δημοτικές παρατάξεις

·      ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ                           ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΣ

                ·      ΜΠΟΡΟΥΜΕ                                             ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ

                 ·      ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ                                    ΧΑΡΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: