Δήμος Πύργου - Μια επιβεβλημένη υπενθύμιση σε μια εκτός πραγματικότητας αναφορά
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δήμος Πύργου – Μια επιβεβλημένη υπενθύμιση σε μια εκτός πραγματικότητας αναφορά

Δήμος Πύργου – Μια επιβεβλημένη υπενθύμιση σε μια εκτός πραγματικότητας αναφορά

Με μεγάλη έκπληξη και δικαιολογημένη απορία είδαμε να καταγράφεται εντός δημοσιεύματος που αφορούσε το τεράστιο θέμα γύρω από τις κινήσεις απομάκρυνσης των Πανεπιστημιακών Σχολών από το Νομό μας, μια αναφορά πως «κύκλοι του Υπουργείου Παιδείας είπαν πως δεν έχουν κάποια διαμαρτυρία από την Ηλεία»!

Σαφώς και θα μπορούσε να εκληφθεί μόνο ως πικρόχολο …αστείο μια τέτοια αναφορά, αν το θέμα δεν ήταν τόσο σοβαρό!

-Να κάνουμε λοιπόν μια επιγραμματική υπενθύμιση τουλάχιστον για τα εξής:

Η παρούσα Δημοτική αρχή Πύργου, από την ανάληψη κιόλας των καθηκόντων της έχει κάνει για το θέμα αυτό πλήθος γνωστών, συγκεκριμένων και δημοσιοποιημένων, παρεμβάσεων.

Συστηματική συζήτηση του θέματος στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εισήγηση και υλοποίηση ομόφωνων Αποφάσεων του οργάνου, οι οποίες στάλθηκαν κάθε φορά και στο Υπουργείο Παιδείας, όπως πάντα στέλνονταν οποιαδήποτε σχετικά με το θέμα. Απόφαση 379/2019 (από 16/12/2019), Απόφαση 214/2020, Απόφαση 3/2021 (29/1/2021), Απόφαση 15/2021 (17/2/2021), κ.τ.λ.

Παραστάσεις δια ζώσης όσο επέτρεπαν οι συνθήκες της κατάστασης λόγω covid 19 στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, τόσο επί της προηγούμενης Πρύτανη όσο και επί του τωρινού.

Συγκεκριμένες επιστολές και έγγραφα με αποδέκτη το Υπουργείο Παιδείας, από το οποίο κι έχουν παραληφθεί.

Ξεχωριστό φάκελο με διάφορα στοιχεία για το θέμα, που αυτός εκτός από το Υπουργείο στάλθηκε και στους Βουλευτές Ηλείας (στις 29/1/2021).

Ξεχωριστή τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή Βουλευτών, φορέων, συλλόγων, κ.τ.λ. (στις 4/2/2021)

Συμμετοχή στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας με αποκλειστικό το συγκεκριμένο θέμα (στις 22/2/2021).

Συμμετοχή και στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη, η οποία συγκλήθηκε αποκλειστικά για το θέμα αυτό, με βασική την παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας κ. Άγγελου Συρίγου σε αυτή (στις 18/3/2021).

Ας προστεθούν στα παραπάνω, και ανάλογες κινήσεις από το Δήμο Ήλιδας που επίσης είναι γνωστές και δημοσιοποιημένες, καθώς επίσης και η πρόσφατη συνάντηση που είχαν οι επτά Δήμοι της Ηλείας στην Πάτρα με την Πρυτανεία (στις 5/3/2021).

Παραθέτουμε ενδεικτικά (μόνο) πολύ λίγα από τα σχετικά έγγραφα, ευελπιστώντας πως στην πραγματικότητα δεν θα χρειαζόταν κάτι τέτοιο αυτονόητο, για το θέμα αυτό που απασχολεί όλο το Νομό και ειδικά στη συγκυρία που βρισκόμαστε.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: