Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δήμος Πύργου: Μια «Φλόγα» φωτίζει τα παιδικά πρόσωπα
Δήμος Πύργου: Μια «Φλόγα» φωτίζει τα παιδικά πρόσωπα

Δήμος Πύργου: Μια «Φλόγα» φωτίζει τα παιδικά πρόσωπα


Ο Δήμος Πύργου και το Parea Café ένωσαν τις δυνάμεις τους με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου, το Σωματείο παραπληγικών και κινητικά αναπήρων Ηλείας και το ΚΔΑΠ μεΑ Ηλίανθος, σε μια εκδήλωση όπου η «Φλόγα» της ψυχής περίσσευε!

Για έκτη συνεχή χρονιά διοργανώθηκε στην πλατεία Κύπρου μια πολύ ιδιαίτερη και όμορφη εκδήλωση για τον «Καρκίνο στην παιδική ηλικία», για τη στήριξη της «Φλόγας» και των παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες, με πολλές και ποικίλες δράσεις αλληλεγγύης, ενημέρωσης για τον παιδικό καρκίνο αλλά και ψυχαγωγίας.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσε και ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα τέτοιων δράσεων που στηρίζονται σε κοινωνικές ομάδες. «Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι στυλοβάτες της κοινωνίας και των θεσμών. Άνθρωποι από περίσσευμα ψυχής βρίσκουν τρόπο να λειτουργήσουν απαραίτητες και καθοριστικές δομές σε μορφή συλλογικότητας. Σε συνεργασία λοιπόν μαζί τους, εμείς ως Δήμος μπορούμε πιο εύκολα να συμβάλλουμε στη διάδοση των στόχων τέτοιων οργανώσεων με πρωταρχικό στόχο να σώσουμε ζωές. Μπορούμε να είμαστε δημιουργοί της ζωής και όχι παρατηρητές της καταστροφής».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, την παρουσίαση της οποίας ανέλαβε η δημοσιογράφος Άννα Αγγελίδου, ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα με την καθιερωμένη πλέον, εθελοντική αιμοδοσία με τη στήριξη και συνδρομή του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Πύργου, και παράλληλα πραγματοποιήθηκε Δωρεά Μυελού των Οστών, με τη συμβολή του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών «ΚΕΔΜΟΠ – ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ» και του ΕΕΣ του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Αμαλιάδας.

Αμέσως μετά τη σκυτάλη πήραν ο υπεύθυνος του Γραφείου Εθλεοντισμού Γιάννης Πλεμμένος και ο συνιδιοκτήτης του Parea Café Αλέξανδρος Καλύβας οι οποίοι ευχαρίστησαν όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και στηρίζουν χρόνια τώρα την πρωτοβουλία τους. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ομιλίες της Τασίας Παπαϊωάννου – εκπρόσωπος του παραρτήματος Αχαΐας της Φλόγας και Αφροδίτης Γκινοπούλου – Δ/ντρια ΕΣΥ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, οι οποίες παρέλαβαν και τιμητικές πλακέτες από τον κ. Αντωνακόπουλο και τον κ. Πλεμμένο αντίστοιχα. Τέλος το λόγο πήρε η συμβουλευτική Ψυχολόγος Ειρήνη Μεσσήνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο της πλατείας υπήρχε έκθεση με το βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου από το  βιβλιοπωλείο Κορκολή «Ο Μπαμπάς μου ο ήρωας μου» ο οποίος απηύθυνε βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό σε όλα τα παιδιά της εκδήλωσης. Η βραδιά έκλεισε με  τις πιο «δυνατές» νότες από το γνωστό συγκρότημα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ». Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι οι εισπράξεις της ημέρας και των δύο καταστημάτων του Parea Cafe στον Πύργο δωρίστηκαν στο Σύλλογο Γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια για τη “Φλόγα”.

Δείτε Φωτογραφίες: 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: