Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ – Μήνυμα δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου για εμβολιασμούς

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ – Μήνυμα δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου για εμβολιασμούς

Δήμος Πύργου

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος

Στο πλευρό των υγειονομικών του νομού που εμβολιάζονται για τον covid 19

Μ’ ένα πολύ ανθρώπινο μήνυμα ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος βρίσκεται για άλλη μια φορά στο πλευρό όλων των υγειονομικών του νομού που αυτές τις ημέρες εμβολιάζονται για τον covid 19 και παράλληλα  δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σ’ αυτή την άνιση και δύσκολη μάχη με την πανδημία από την πρώτη γραμμή. Συγχρόνως ο κ. Αντωνακόπουλος μιλά για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια και εθνική οικονομία και ενημερώνει ότι το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου.

«Για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου Ηλείας , αλλά και όλης της περιοχής μας (Αμαλιάδα και Κρεστένων), όπου αυτές τις μέρες εμβολιάζονται για τον covid 19. Να τους ευχαριστήσουμε για όλες τις υπηρεσίες που προσφέρουν υπερβάλλοντας εαυτόν, γιατί και το προσωπικό είναι λίγο- για το οποίο δίνουμε διαχρονικά αγώνα να αυξηθεί-αλλά και οι συνθήκες είναι άκρως επικίνδυνες. Ζούμε μια πρωτόγνωρη εκρηκτική υγειονομική κατάσταση. Τους ευχόμαστε να είναι υγιείς και παράλληλα είμαστε αισιόδοξοι να συνεχιστεί ο εμβολιασμός ώστε να «χτιστεί» το λεγόμενο τοίχος ανοσίας το οποίο θα είναι και το τοίχος άμυνας απέναντι στην επέλαση αυτού του φονικού ιού» δηλώνει ο κ. Αντωνακόπουλος κάνοντας παράλληλα μια σύντομη αναφορά στις δράσεις του Δήμου από την αρχή της πανδημίας.

«Εμείς, ως Δήμος Πύργου, είμαστε παρόντες σ’ αυτή την προσπάθεια από το πρώτο κύμα της πανδημίας. Είμαστε οι πρώτοι πανελλαδικά που μιλήσαμε και ζήσαμε άλλωστε την καραντίνα και το lock down. Και μιλήσαμε για καραντίνα και την ανάγκη τήρησης αυτής συγκεκριμένων ατόμων που λόγω ιχνηλάτησης ήταν ύποπτοι. Στην αρχή κάποιοι απόρησαν, αλλά μετά δικαιωθήκαμε για όλα όσα είχαμε πει. Στην πορεία ενισχύσαμε το Νοσοκομείο με μάσκες και οτιδήποτε μας ζητήθηκε το πράξαμε. Συμμετείχαμε στην ενημερωτική καμπάνια για τον covid 19, βοηθήσαμε με όποιο μέσο μπορούσαμε την κοινωνία, διοργανώσαμε δράσεις με τον ΕΟΔΥ για rapid tests».

Τηλεδιάσκεψη για τις επιπτώσεις στην οικονομία

Πέρα όμως από τις δράσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, ο δήμαρχος Πύργου ενημερώνει για τις επόμενες κινήσεις που σχετίζονται με τις επιπτώσεις στην οικονομία και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν. Το επόμενο διάστημα μάλιστα διοργανώνει τηλεδιάσκεψη για το σοβαρό αυτό θέμα με εκπροσώπους και φορείς του επιχειρηματικού κόσμου τόσο σε τοπικό όσο και πανελλαδικό επίπεδο.

«Τώρα είναι η ώρα να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων για τις τραγικές οικονομικές συνέπειες αυτής της συνεχιζόμενης πανδημίας. Γι’ αυτό το λόγο, διοργανώνουμε τις επόμενες μέρες και τηλεδιάσκεψη με στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου τοπικής και εθνικής εμβέλειας. Νομίζουμε πλέον ότι πρέπει να μπουν καλά στο μυαλό όλων, όσοι αποφασίζουν, δύο συγκεκριμένες ορολογίες:  «διαγραφή ιδιωτικών χρεών και ποσοτική χαλάρωση, δηλαδή τύπωση χρήματος».

Δεν υπάρχει άλλη λύση. Έχει επέλθει ανήκεστη βλάβη σε όλο το παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα και ειδικά της Δύσης. Ιδιαίτερα στη χώρα μας που βασίζεται πολύ στον τουρισμό. Η μεταφορά των χρεών ή οι δόσεις ή η όποια μετάθεση πληρωμών είναι απλά …«ασπιρίνες»! Η ριζική θεραπεία είναι η διαγραφή ιδιωτικού χρέους, τύπωση χρήματος, δημόσιες επενδύσεις και νέες συμφωνίες για την επανεκκίνησης της οικονομίας. Οτιδήποτε άλλο θα οδηγεί τον κόσμο στην εξαθλίωση, κάτω από το όριο της πείνας και η μαζική εξέγερση θα είναι δεδομένη σε βάρος ενός συστήματος  και κυρίως αυτών που διαχειρίζονται τα μοντέλα. Ας καταλάβουν λοιπόν και οι Τράπεζες ότι οι τακτικές άλλων ετών έχουν τελειώσει και πρέπει να δώσουν λεφτά στον κόσμο! Όλα τα υπόλοιπα θα αποτελούν για αυτούς που αντιστέκονται σ’ αυτή τη λογική, μια αιτία να απολογηθούν κάποτε στον κόσμο γιατί δεν έκαναν αυτό που έπρεπε την ώρα που έπρεπε» καταλήγει.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: