Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δήμος Πύργου – Νέα έργα ύψους 1.600.000 ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης

Δήμος Πύργου – Νέα έργα ύψους 1.600.000 ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Πύργου

Πρωτοχρονιάτικος «μποναμάς» νέων έργων ύψους 1.600.000 ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης

Σ’ ένα απέραντο εργοτάξιο θα μεταμορφωθεί ο Δήμος Πύργου τους επόμενους μήνες, καθώς το 2021 έχει ήδη προγραμματιστεί ως χρονιά μεγάλων και συνεχών έργων. Μάλιστα λίγο πριν την εκπνοή του προηγούμενου έτους, ένας πρωτοχρονιάτικος «μποναμάς» ύψους 1.600.000 ευρώ έρχεται να προστεθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης περιλαμβάνοντας την χρηματοδότηση δύο νέων και σημαντικών έργων.

Συγκεκριμένα, το καλό νέο που φέρει την υπογραφή του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, με τη λήξη του 2020, ήταν η ένταξη στην Σ.Α.Ε.Π. 401 (Ταμείο Μολυβιάτη), με το πρώτο έργο να αφορά στις “Παρεμβάσεις στις υποδομές των πυρόπληκτων περιοχών του Δήμου Πύργου” προϋπολογισμού 1.222.496,80 ευρώ και το δεύτερο στην “Κατασκευή υποδομών Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων στην Τ.Κ. Γουμέρου του Δήμου Πύργου” προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Αναλυτικά:

«Παρεμβάσεις στις Υποδομές των Πυρόπληκτων Περιοχών του Δήμου Πύργου»

Έργα Οδοποιίας

Οι περιοχές που θα εκτελεστούν παρεμβάσεις είναι:

-Η οδός Καταραχίου (αποκατάσταση 3 χλμ δρόμου από τη διασταύρωση προς Σπιάντζα έως τη διασταύρωση προς Μούτελη, ενός δρόμου ο οποίος ουδέποτε αποκαταστάθηκε, παρόλο το γεγονός ότι φέρει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο τόσο κατά τη θερινή περίοδο, όσο και κατά τη χειμερινή, διότι εξυπηρετεί πέραν των παραθεριστών της θερινής περιόδου και τους καλλιεργητές κατά τους χειμερινούς μήνες).

-Τμήμα δρόμου στην περιοχή Καβασιλάκια Πύργου.

-Τμήμα δρόμου στην περιοχή Καταράχι Πύργου.

-Τμήμα δρόμου στην περιοχή Τραγανό Πύργου.

-Τμήμα δρόμου στην περιοχή Κεραμιδιά Πρασίνου.

-Τμήμα δρόμου στην περιοχή Ροζέικα Αμπελώνα.

-Τμήματα της οδού που οδηγεί στην περιοχή Κατσικάρι Πύργου και συγκεκριμένα οι τρεις διασταυρώσεις. Ένας δρόμος ο οποίος δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο και ουδέποτε μέχρι σήμερα υπήρξε παρέμβαση αποκατάστασης του.

-Ο κόμβος της οδού Παπαγεωργίου με την Διονύσου και με την Αγίου Γεωργίου. Η παρέμβαση θα γίνει στα δυο σημεία που παρουσιάζουν μεγάλη φθορά και θα παρακινήσει όλο και περισσότερους οδηγούς να χρησιμοποιούν το δρόμο με άμεση συνέπεια και την αποφόρτιση του κέντρου της πόλης.

-Τμήματα οδού εντός του αστικού ιστού της Τ.Κ. Λαστείκων (η παρέμβαση στα οποία αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής αρχής αλλά και της τοπικής κοινωνίας).

Έργα Αποχέτευσης

Οι περιοχές που θα εκτελεστούν παρεμβάσεις είναι:

-Η Τ.Κ. Ωλένης (τμήμα δικτύου ομβρίων υδάτων εντός αστικού ιστού φραγμένο και σπασμένο)

-Η Τ.Κ. Αγίας Άννας (τμήμα δικτύου ομβρίων υδάτων εντός αστικού ιστού φραγμένο και σπασμένο)

-Η περιοχή Ανθόπυργος Πύργου (ολική αντικατάσταση οχετού)

-Η περιοχή Γεράμπελα Λαμπετίου Πύργου (σε οχετό ομβρίων υδάτων)

Έργα αντιμετώπισης Κατολισθητικών φαινομένων

Οι περιοχές που θα εκτελεστούν παρεμβάσεις είναι:

Η Τ.Κ. Αγίας Άννας (εντός οικιστικού ιστού)

Η Τ.Κ. Λαστείκων (στην περιοχή Ντόμπρινο)

«Κατασκευή Υποδομών Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών Δραστηριοτήτων στην Τοπική Κοινότητα Γουμέρου Δ. Πύργου»

Αφορά τη λειτουργική ολοκλήρωση της υφιστάμενης υποδομής του Κέντρου Δημιουργικής Φιλοξενίας, με την κατασκευή κτηρίου περιβαλλοντικών δράσεων. Που θα περιλαμβάνει, ενιαίο χώρο εκδηλώσεων και πολλαπλών χρήσεων με τη διαμόρφωση σκηνής, χώρο υγιεινής και υπόγειο χώρο. Με το σχεδιασμό του νέου κτηρίου να συμβάλει στην οργάνωση του δομημένου χώρου και του υπαίθριου χώρου εκδηλώσεων, με άνοιγμα του μετώπου προς τη θέα του τοπίου.

  • Γ. Αργυρόπουλος: «Είμαστε έτοιμοι για δημοπρατήσεις»

“Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να ολοκληρώσουμε αυτές τις μελέτες, που έχουν την έγκριση κατ’ αρχήν της Διαχειριστικής Επιτροπής της Περιφέρειας, η οποία με τη σειρά της προχώρησε στην έγκριση και παράδοση των φακέλων στο Υπουργείο Ανάπτυξης” δηλώνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος.

« Είμαστε έτοιμοι πλέον να δημοπρατήσουμε αυτά τα έργα. Η οδηγία που έχει δοθεί από τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, είναι να τεθούν σε προτεραιότητα, και πιστεύουμε ότι μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2021 θα δημοπρατηθούν. Παράλληλα, μέσα στο χρόνο δημοπρατούμε και μια σειρά άλλων έργων που είναι σίγουρο ότι θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των συνδημοτών μας και θα αντιμετωπίσουν προβλήματα που χρονίζουν σε όλες τις τοπικές κοινότητες».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: