Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ – Οδηγίες της Υπηρεσίας Καθαριότητας για τον καθαρισμό των οικοπέδων

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ – Οδηγίες της Υπηρεσίας Καθαριότητας για τον καθαρισμό των οικοπέδων

Την συνεργασία των δημοτών ζητά ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Κοτσώνης προκειμένου στο επόμενο διάστημα να καθαριστούν όλα τα ιδιόκτητα οικόπεδα, να ακολουθούν τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων τους καθώς και να συμμορφωθούν με τους κανόνες καθαριότητες ώστε ο Δήμος να διατηρήσει και να αναπτύξει ακόμη περισσότερο την καλή του εικόνα. Μάλιστα όπως σημειώνει παρακάτω, αν και σκοπός του Δήμου δεν είναι η επιβολή προστίμων, εν τούτοις, και ειδικά για τον μη καθαρισμό των οικοπέδων, οι παραβάτες, σύμφωνα με το Ν. 3852/2010 (94. παρ.1 περιπτ. 26 εδάφ.β) θα έχουν κυρώσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 433 του Ποινικού Κώδικα.

Συγκριμένα ο κ. Κοτσώνης αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Συνδημότες, συνδημότισσες, φίλοι παραθεριστές,

Κάθε χρόνο η κατάσταση που δημιουργείται σε αρκετά σημεία των παραλιακών δρόμων αλλά και της παραλίας με την εναπόθεση κλαδιών, χόρτων, οικοσυσκευών, στρωμάτων κλπ. κρίνεται απαράδεκτη. Οι ποσότητες είναι τεράστιες με αποτέλεσμα ο Δήμος να διαθέτει επιπλέον δαπάνες για τον καθαρισμό τους.

 • Σας γνωρίζουμε ότι στο Δήμο έχει ψηφισθεί και ισχύει ο κανονισμός καθαριότητας και προστασίας του Περιβάλλοντος με στόχο να κρατήσουμε τις περιοχές του Δήμου καθαρές.
 • Αν όλοι μας τηρήσουμε τον κανονισμό πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε το στόχο μας προς όφελος όλων των πολιτών.
 • Ο Δήμος  μας δεν επιδιώκει την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων εκτός και αναγκασθεί, τότε μόνο θα προχωρήσει στην ενέργεια αυτή.

Για αυτό σας ζητάμε τα παρακάτω:

 1. Τα απορρίμματα να εκτίθενται με τις ειδικές σακούλες δεμένες και να τοποθετούνται στους κάδους.
  1. Να μην ρίχνετε στους κάδους χόρτα, γκαζόν, κλαδιά, οικοδομικά υλικά κλπ (το γκαζόν και τα κλαδιά μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε στους κοινόχρηστους χώρους σας)
  1. Σε περίπτωση που έχετε ογκώδη αντικείμενα (στρώματα, συσκευές, κλαδιά, χόρτα κλπ) πριν τα εκθέσετε πρέπει να επικοινωνείτε με την Υπηρεσία Καθαριότητας  του Δήμου (στα τηλέφωνα: 2621025058 και 2621362664 ) για να ορίζουμε την ημερομηνία παραλαβής τους. Σε περίπτωση που οι ποσότητες είναι μεγάλες θα πληρώνετε το ειδικό τέλος αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων που προβλέπεται από τον κανονισμό.

Οι ηλεκτρικές συσκευές παραλαμβάνονται δωρεάν.

 • Πρέπει να καθαρίζετε τα χόρτα και τα κλαδιά πριν από την 1η Μαΐου κάθε έτους ώστε να έχετε την δυνατότητα της καύσης. Δεν είναι δυνατόν ένα σπίτι να παράγει ένα φορτηγό χόρτα και κλαδιά.
  • Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτή την εποχή η εναπόθεση από το Δήμο των αντικειμένων αυτών σε κάποιο χώρο, δημιουργεί κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιάς.
  • Σας γνωρίζουμε ότι απαγορεύεται η μετακίνηση των κάδων από τους πολίτες. Για αυθαίρετη μετακίνηση των κάδων σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας , επιβάλλεται πρόστιμο.  
 • Οι κατέχοντες οικόπεδα είναι υποχρεωμένοι να τα καθαρίζουν έγκαιρα προστατεύοντας έτσι τον εαυτό σας αλλά και όλους τους παραθεριστές από κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιάς. Τέλος παρακαλούμε για τη συμβολή σας ώστε να κρατήσουμε όλοι μαζί καθαρές τις παραλίες του Δήμου μας.

Πιστεύοντας στην κατανόησή σας

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αντιδήμαρχος ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

 & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: