Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δήμος Πύργου – Σε πλήρη ετοιμότητα οι μηχανισμοί του Δήμου

Δήμος Πύργου – Σε πλήρη ετοιμότητα οι μηχανισμοί του Δήμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Πύργου

Σε πλήρη ετοιμότητα οι μηχανισμοί του Δήμου

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος «Είχε γίνει σωστή προετοιμασία»

Σε πλήρη ετοιμότητα για άλλη μια φορά ήταν οι μηχανισμοί προστασίας του Δήμου Πύργου, μετά τις ζημιές που σημειώθηκαν από την έντονη βροχόπτωση. Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον αντιδήμαρχο Συντονισμού και Προγραμματισμού Νίκο Κοτσώνη βρέθηκαν σε σημεία όπου σημειώθηκαν ζημιές προκειμένου να συντονίσουν το έργο της πολιτικής προστασίας και των συνεργείων της τεχνικής υπηρεσίας και της ΔΕΥΑΠ με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Αργά το μεσημέρι, ο κ. Αντωνακόπουλος με τον κ. Κοτσώνη βρέθηκαν στην Αλφειούσα όπου σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση και πτώσεις δέντρων

«Η μεγάλη νεροποντή, άφησε ευτυχώς λίγα προβλήματα. Είχαμε-σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων-βροχόπτωση ύψους 90 χιλιοστών. Πολύ υψηλή κλίμακα, αλλά τα προβλήματα τελικά ήταν ελάχιστα. Αυτό σημαίνει ότι είχε γίνει καλή προετοιμασία» δηλώνει ο κ. Αντωνακόπουλος, καθώς είχαν ήδη καθαριστεί οι τάφροι απαγωγής ομβρίων υδάτων, οι σχάρες, είχαν διανοιχθεί και άλλα κανάλια για να γίνεται απορροή των επιφανειακών υδάτων… «Όπου χρειάστηκε έγιναν άμεσα παρεμβάσεις για μικροζημιές που σημειώθηκαν, όπως στην Αφλειούσα, τον Αμπελώνα και άλλα σημεία. Τα προβλήματα ήταν ευτυχώς μικρής έντασης, δεν είχαμε καταστροφές περιουσιακών στοιχείων και το σημαντικότερο είναι ότι δεν κινδύνεψε ανθρώπινη ζωή».

Για τη σωστή προετοιμασία έκανε λόγο επίσης και ο αντιδήμαρχος Νίκος Κοτσώνης σημειώνοντας πως «Αν λάβουμε υπ’ όψιν μας σε άλλες περιόδους τί γινόταν με μια τέτοιου μεγέθους βροχόπτωση των 90 χιλιοστών, καταλαβαίνουμε ότι η σωστή και συντονισμένη προετοιμασία μας γλίτωσε από τεράστιες ζημιές. Ο Δήμος δήλωσε παρών με όλα τα μηχανήματα και τα συνεργεία που διαθέτει και είμαστε ανά πάσα ώρα και στιγμή κοντά στον πολίτη».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: