ΝΕΑ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Δήμος Πύργου: Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε συνάντηση του Γαβρίλη Λιατσή

Δήμος Πύργου: Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε συνάντηση του Γαβρίλη Λιατσή

Δήμος Πύργου: Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε συνάντηση του Γαβρίλη Λιατσή με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάκη Αντωνακόπουλο

  

Συνάντηση με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ Πύργου κ. Δημητρίου Μεσσαλά, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 6 Αυγούστου ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσής, με σκοπό την ενημέρωση για τη δράση του Δήμου το τελευταίο χρονικό διάστημα και πιο συγκεκριμένα για την πορεία των έργων που είναι σε φάση εκτέλεσης και δημοπράτησης αλλά και για το ενδιαφέρον του Ιδρύματος Λάτση για διάφορα ζητήματα που αφορούν την πόλη.

3

Σε δηλώσεις του ο κ. Λιατσής ανέφερε:

«Ήταν πολύ σωστό ότι ο επικεφαλής της μείζονος πλειψηφίας κ.Αντωνακόπουλος ζήτησε να ενημερωθεί για τα γεγονότα που έχουν σχέση με τη δράση του Δήμου τον τελευταίο καιρό. Τον ενημέρωσα για όλα τα έργα που εξελίσσονται και για αυτά τα οποία έχουν μελετηθεί και πρόκειται να ξεκινήσουν. Είναι αλήθεια ότι δεν συνήθισα κανένα εμπόδιο όσον αφορά την λογική της εξέλιξης αυτών των έργων και αλίμονο εκεί που οριοθετούνται οι θητείες των ανθρώπων μέσα από τη δημοκρατία και το νόμο να οριοθετείται καιι η εξέλιξη των έργων που έχουν σχέση με την πρόοδο μιας πόλης. Όποτε έχει γίνει ήταν καταστροφικό και όπου ο ένας δήμαρχος προσπαθούσε να σβήσει την δουλειά του άλλου δεν μπορούσε να γίνει τίποτε άλλο παρά να έρθει ο επόμενος να σβήσει και εκείνον.
Η εμπειρία του κ. Αντωνακόπουλου φάνηκε στη συζήτηση και ομολογουμένως και σε κάποια θέματα που ήθελαν προχωρημένη λογική για να μπορέσουμε να τα κουβεντιάσουμε, ανταποκρίθηκε.
Θα βάλουμε καποια θέματα που χρειάζονται εκτός ημερησίας διάταξης στη συνάντηση την αυριανή και είναι μεγάλη μου χαρά γιατί έχουμε εδώ και τον πρόεδρο του Δημοτικού μας Συμβουλίου μετά από ένα μικρό σοκ που δεν είχε καμία επίπτωση στην υγεία του και είναι κοντά μας και με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να τροποποιήσουμε και τον κανονισμό σε μια λεπτομέρεια σήματος μεταλλίων και απονομής τιμητικών διακρίσεων.
Ελπίζω κ.Αντωνακόπουλε η ενημέρωση να ήταν κατά το δυνατόν στο χρόνο που είχαμε καλή και ελπίζω να υπάρχει και συνέχεια, διότι οι επόμενοι μήνες είναι μήνες που είτε το θέλουμε είτε όχι, απεικονίζουν κάποια δράση για την οποία θα πρέπει να είναι ενήμεροι όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το μέλλον της πόλης.»

Ο κ. Τάκης Αντωνακόπουλος από την πλευρά του δήλωσε:

«Ευχαριστώ για την ανταπόκριση του Δημάρχου στο αίτημά μου για ενημέρωση σχετικά με την πορεία μεγάλων έργων που ήδη έχουν βεβαίως ψηφιστει με αυξημένη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι έργα χρήσιμα για την πόλη, παρακάμπτουμε τις όποιες δευτέρου επιπέδου επιφυλάξεις ή διαφωνίες που μπορεί να έχουμε, εξάλλου τα μεγάλα έργα το έχουν αυτό. Σημασία έχει να προχωρήσουμε, να γίνουν έγκαιρα και ολοκληρωμένα αυτά τα έργα, να αποδοθούν γρήγορα προς χρήση στους συμπολίτες μας.
Ένα δεύτερο σημαντικό θέμα για το οποίο ενημερώθηκα και το οποίο έχει ιστορική, διαχρονική αξία πλέον για το μέλλον της πόλης είναι αυτό που είδαμε στα Μέσα Ενημέρωσης για το ενδιαφέρον του Ιδρύματος Λάτση για ζητήματα που αφορούν την πόλη. Πάνω σε αυτά ο Δήμαρχος έχει τον πρώτο λόγο να κάνει τις όποιες ανακοινώσεις. Εγώ προσωπικά θεωρώ μεγάλη τύχη για τον Πύργο που είναι η γη που γέννησε και ανέθρεψε ένα τέτοιο μεγάλο άνδρα που όλος ο πλανήτης και όλη κοινωνία τον έχει αποδεχθεί και βέβαια νομίζω ότι το έργο του μιλάει στην Ηλεία όσο και αν κάποιοι θέλησαν να το σκεπάσουν με τη λήθη και τη σκόνη του χρόνου. Σε αυτό είμαστε ανεπιφύλακτα σύμφωνοι για την όποια συνεργασία με το Ίδρυμα Λάτση και βεβαίως εδώ ανοίγει και ένας άλλος δρόμος για συνεργασία με όποια ιδρύματα υπάρχουν, αναφερόμενα σε προσωπικότητες από την πόλη μας. Αυτό είναι μια κουβέντα μιας άλλης στιγμής. Τώρα μιλάμε για το ίδρυμα Λάτση με αξιοπρέπεια και αναγνωρίζοντας το κύρος αυτού του ιδρύματος πρέπει να σταθούμε όλοι απέναντι σε αυτή την θεάρεστη πρωτοβουλία.

Για εμάς ο χρόνος που ακολουθεί μέχρι τις εκλογές δεν είναι ακυρωτικός της παραγωγικότητας έργου εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ούτε εκ μέρους της αντιπολιτεύσεως. Εμείς δεν φοβόμαστε ποτέ το έργο ως παράμετρο προεκλογικής διάστασης, εμείς φοβόμαστε στην απραξία, την απραγία, την μικροπολιτική. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε πάνω απ’όλα την πόλη. Την πόλη την στηρίζουμε πάντα στηρίζοντας έργα, θεσμούς δημοκρατικά νομιμοποιημένους όπως είναι η τοπική αυτοδιοίκηση, για να παράξουν το έργο για το οποίο έχουν εκλεγεί.
Θα είμαστε εδώ μέχρι την τελευταία προεκλογική στιγμή και νομίζω ότι έχουμε το διαβατήριο από την κοινωνία να είμαστε μετεκλογικά πιο ενισχυμένοι από άλλες θέσεις σε αυτή την πόλη που πάντα -χωρίς να θέλω να πω τίποτα για το Δήμαρχο- θα είμαστε σε μια θέση πλέον να προσφέρουμε τις ιδέες μας και να τις κάνουμε πράξη για την πόλη.»

 

4

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: