Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ-Τηλεδιάσκεψη για την προστασία των Ρομά από τον covid-19

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ-Τηλεδιάσκεψη για την προστασία των Ρομά από τον covid-19

Σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε  η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ», σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας στους καταυλισμούς των Ελλήνων Ρομά, που διαβιούν εντός των ορίων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Πύργου Αντρέας Βγενόπουλος.

Βασικό θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν η συντονισμένη αντιμετώπιση της πανδημίας και η λήψη άμεσων μέτρων προστασίας για την αποφυγή εξάπλωσης του covid-19 σε καταυλισμούς Ρομά.

Ο κ. Βγενόπουλος, αφού επανέλαβε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας με απολυμάνσεις, διανομή φυλλαδίων, γαντιών, μασκών, εμφιαλωμένων νερών και ενημέρωση για την ατομική υγιεινή και προστασία, στην εισήγησή του προς την «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ», αναφέρθηκε στη λήψη μέτρων για το επισιτιστικό πρόβλημα. Συγκεκριμένα μίλησε για την μηνιαία συνδρομή επισιτιστικής βοήθειας των ΤΕΒΑ και την ενίσχυση από κρατικούς φορείς για το θέμα αυτό. Επιπλέον πρότεινε τη δημιουργία προγραμμάτων του ΟΑΕΔ αποκλειστικά και μόνο για τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες των Ρομά.

«Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου είναι η υγεία και κοινωνική πολιτική του Δήμου μας. Ήδη έχουμε προβεί σε αρκετές τέτοιες ενέργειες και αναφορικά με την προστασία των ευπαθών ομάδων των Ρομά, πρόσφατα υλοποιήσαμε σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ  rapid tests  όπου όλα βγήκαν αρνητικά και ελπίζουμε να μην αλλάξει αυτή τη κατάσταση» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: