ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ:«Δεν δεχόμαστε το κλείσιμο των Πανεπιστημιακών Τμημάτων και οποιαδήποτε παράνομη διοικητική πράξη»
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ:«Δεν δεχόμαστε το κλείσιμο των Πανεπιστημιακών Τμημάτων και οποιαδήποτε παράνομη διοικητική πράξη»

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ:«Δεν δεχόμαστε το κλείσιμο των Πανεπιστημιακών Τμημάτων και οποιαδήποτε παράνομη διοικητική πράξη»

Η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για οριστικό κλείσιμο των Τμημάτων Μουσειολογίας και Γεωπονίας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα αφού εξαφανίζει από τον ακαδημαϊκό χάρτη την Ηλεία και συμβάλει αρνητικά και καθοριστικά  σε οποιαδήποτε ανάπτυξη.

Η χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, ανέδειξε εκ νέου την αρτηριοσκληρωτική στάση από πλευράς Πανεπιστημίου. Όπως κι ανέδειξε μια Πρυτανική Αρχή πλήρως αποκομμένη από την κοινωνία η οποία καλυμμένη από το  αποστειρωμένο περιτύλιγμα του ακαδημαϊκού τίτλου δεν αφουγκράζεται καν τη φωνή αγωνίας όλων των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδος, των φοιτητών και των πολιτικών φορέων που την εκφράζουν με τεκμηριωμένα επιχειρήματα περί της διατήρησης των Τμημάτων στο Νομό Ηλείας.

Με αυτή την απόφαση οδηγεί σε συρρίκνωση το Πανεπιστήμιο και αποδεικνύει περίτρανα ότι λειτουργεί καθαρά μέσα σε συντεχνιακά πλαίσια.

Το Πανεπιστήμιο ως κυψέλη γνώσης, ελευθερίας και δημοκρατικού πνεύματος είναι αδύνατον να λειτουργεί με αντικανονικές διαδικασίες παραβλέποντας τους νόμους του Κράτους που ρυθμίζουν νομοθετικά τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την συγχώνευση τμημάτων.

Η Κυβέρνηση από την πλευρά της δια στόματος του  Υφυπουργού Παιδείας κ. Συρίγου συνέβαλε με τη στάση του ουσιαστικά και τυπικά σε αυτή την καταδικαστική απόφαση του κλεισίματος των Τμημάτων ενώ θα πρέπει να μας δώσει και πειστικές απαντήσεις για το αν ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο.

Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι οποιαδήποτε έκδοση Προεδρικού Διατάγματος θα πάσχει νομιμότητας αφού σε καμία περίπτωση ένα Προεδρικό Διάταγμα δεν μπορεί να καταργήσει ένα νόμο.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών πράττει με την στάση της κατάχρηση εξουσίας αφού υπερβαίνει την εξουσία που της έχει παραχωρηθεί από το Σύνταγμα.

 Όλα τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια της χώρας στα πλαίσια της ισόρροπης ανάπτυξης έχουν διακτινήσει τα  Τμήματά τους σε διάφορες πόλεις συμβάλλοντας  με αυτή την τακτική στην πνευματική πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Η Πρυτανεία και η Σύγκλητος με τη στάση τους και την απόφασή τους περί απομάκρυνσης των εν λόγω Τμημάτων  απαξιώνουν πλήρως  όχι μόνο τους κατοίκους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος αλλά το σύνολο των πολιτών της Χώρας.

Κύριοι Ακαδημαϊκοί και  κύριε Υφυπουργέ, να είστε βέβαιοι  ότι την «ταφόπλακα» που επιχειρείτε να μας βάλετε δεν θα τη δεχτούμε γιατί πολύ απλά δεν είμαστε «νεκροί»!

Θα εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα που μας δίνει ο συνταγματικά κατοχυρωμένος θεσμός της Δικαιοσύνης και θα προσβάλλουμε στα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια οποιαδήποτε παράνομη διοικητική πράξη που θα ληφθεί από μέρους σας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: