Δημόσιος έπαινος
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δημόσιος έπαινος

Δημόσιος έπαινος

Θεωρώ χρέος μου να επαινέσω δημοσίως τον κ. Μιχάλη Καλογερόπουλο , προϊστάμενο τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής ενότητας Ηλείας, τον αρχιτέκτονα (τέως τεχνικό σύμβουλο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου) κ. Κώστα Μυλωνά , καθώς και τον αρχιτέκτονα ( τέως προϊστάμενο διεύθυνσης προγραμματισμού του δήμου Πύργου ) κ. Αρη Φιλιππόπουλο για όσα ( ΑΦΕΙΛΟΚΕΡΔΩΣ) προσέφεραν , προκειμένου να δρομολογηθεί το εμβληματικό έργο «Ανάπλαση της Χερσαίας Ζώνης» του John Latsis Port

Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ΜΟΝΟΙ  τους , χωρίς βοήθεια από την τότε Δημοτική αρχή κατάφεραν να δρομολογήσουν και να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες μελέτες , προκειμένου να υπογραφεί στη συνέχεια  η προγραμματική σύμβαση εκτέλεσης ενός  σημαντικού  έργου , μεταξύ Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας .

( Ευτυχώς η  ατάκα του τότε Αυτοδιοικητικού :   «Εγώ δεν διαθέτω μηχανικό για το έργο αυτό,  έχω τα δικά μου (; ) έργα»   , παρουσία του τότε Περιφερειάρχη Αποστόλου Kατσιφάρα και εκπροσώπων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου  σε σύσκεψη στα γραφεία του τότε Αντιπεριφερειάρχη Γεώργιου Γεωργιόπουλου ,    δεν στάθηκε μοιραία για το έργο ).

Δημόσιος έπαινος αξίζει στον τότε  Υφυπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο , πού όταν παρουσιάστηκε ξαφνική εμπλοκή του έργου , έλυσε ένα προσωρινά ανυπέρβλητο πρόβλημα ( εκ της μη αποδοχής της υπάρχουσας περιβαλλοντολογικής μελέτης ) ,  που οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια , αν όχι  στη ματαίωση τουλάχιστον στην … παραπομπή , για μεγάλο χρονικό διάστημα , του έργου στις καλένδες .

Δημόσιος έπαινος  αξίζει στη Διευθύντρια της Διαχειριστικής επιτροπής της Περιφέρειας κας  Άλκηστης Σταθοπούλου , η οποία έλυνε συνεχώς κάθε «γόρδιο δεσμό» που εμπόδιζε την πρόοδο του έργου και οφείλετο  είτε σε αγκυλώσεις του δημοσίου . είτε σε πολιτικές σκοπιμότητες μη εκτέλεσης του έργου απο την τότε Διοίκηση του ΔΛΤΠ….

Στα ανωτέρω πρόσωπα  οφείλεται η υπογραφή τις προγραμματικής σύμβασης και της δημοπράτησης του εν λόγου εμβληματικού  έργου για την ανάπτυξη του τουριστικού Λιμένα της Ηλείας.

( Θα ήταν σκόπιμη παράλειψη να μην  ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Κατσιφάρα και τον κ. Γεωργιόπουλο που κλήθηκαν εσπευσμένα και ανταποκρίθηκαν να μεταπείσουν τον κρατικό ένστολο υπάλληλο  , που ψήφισε τότε κατά της κατασκευής του έργου και της υπογραφής συμβασης με  την Περιφέρεια !!!,  ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ στην πράξη την πραγματοποίηση του έργου .

Δημόσιο έπαινο  αξίζει  ασφαλώς ο  Δημήτρης Αποστολόπουλος ,  πρώην Πρόεδρος του ΔΛΤΠ , καθ ότι   η εκπόνηση επί της προεδρίας του ενός Master Plan του Λιμανιού φέρει ασφαλώς τη σφραγίδα του και αποτέλεσε το εφαλτήριο , αλλά και την αναγκαία προϋπόθεση για να δρομολογηθούν τα εξής έργα:

·        Προέκταση Μεσαίου και Ακρινού  λιμενοβραχίονα ,  καθώς και  επέκτασης κρηπιδώματος έμπροσθεν καταστήματος παραλίας .

·       Ανάπλαση έργων χερσαίας  ζώνης

·       Μεταφορά και δημιουργία σύγχρονης Μαρίνας , αλλά και νέου λιμενοβραχίονα στο χώρο της ήδη Μαρίνας.

Δημόσιος έπαινος αξίζει επίσης στο Βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα ,  γιατί , με παρέμβαση του στην Τράπεζα Ελλάδας ,  δόθηκε το1/3   του ποσού της πρώτης εργολαβίας του αναδόχου ( 15 εκ ευρω ) – που μέχρι τότε δεν είχε  εισπράξει  ούτε ένα ευρώ και ήταν  έτοιμος να αποχωρήσει (   ήταν  τελικά το μόνο πανελλαδικά σημαντικό έργο που προχώρησε , εν μέσω capital controls) .

Εργώδεις  «λαμπαδηδρόμοι» – συνεχιστές  της  υλοποίησης  του έργου και όχι μόνον , είναι:

Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος  με  τους συνεργάτες του , που χρεώνονται το  πολύ σημαντικό κομμάτι της υλοποίησης και ολοκλήρωσης του έργου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ.  Βασίλης Γιαννόπουλος ,  ο οποίος προσπαθούσε συνεχώς  να λύσει όλα τα προβλήματα που προέκυπταν εκ νέου μετά τη δημοπράτηση του έργου  και που τελικά το επέτυχε.

Ο νυν Περιφερειάρχης κ Νεκτάριος Φαρμάκης  με το πρωτογενές ενδιαφέρον του , ώστε να προχωρούν με τις οδηγίες του και  να λύνονται  τα τεχνοκρατικά προβλήματα , που συνέχισαν να ταλανίζουν το έργο δύο ολόκληρα χρόνια μετά τη δημοπράτησή του το 2019 …..

Τελειώνοντας,  υποβάλλω δημοσίως πρόταση , όπως οι  εν λόγω προαναφερόμενοι πρωτεργάτες : Αρχιτέκτονες , Διευθυντές τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πύργου  – της Περιφερειακής ενότητας Ηλείας και η Δντια της Διαχειριστικής αρχής ΠΔΕ τιμηθούν  ως ένδειξη αναγνώρισης της  καθοριστικής για το έργο συνδρομής  τους και  επιβραβευτούν προσεχώς  εκ μέρους των εμπλεκομένων πολιτικών φορέων.

Με εκτίμηση

Λεωνίδας Βαρουξής

Πρώην Προεδρος του ΔΛΤΠ

Αιρετό μέλος του ΔΣ της ΕΛΙΜΕ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: