ΠΥΡΓΟΣ - Δημοτικές εκλογές 2023: «Ξαφνικός θάνατος» υποψηφίων με απλά μαθηματικά!
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΠΥΡΓΟΣ – Δημοτικές εκλογές 2023: «Ξαφνικός θάνατος» υποψηφίων με απλά μαθηματικά!

ΠΥΡΓΟΣ – Δημοτικές εκλογές 2023: «Ξαφνικός θάνατος» υποψηφίων με απλά μαθηματικά!

Τελικά, στην τοπική πολιτική σκηνή, δεν αρκεί κανείς να θέλει να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος, αλλά πρέπει και να μπορεί, με βάση τα δεδομένα που βάζει – κάθε φορά – ο νομοθέτης.

Στις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου, σε όλους ανεξαιρέτως τους Δήμους της Ηλείας, ο αριθμός των συμβούλων που πρέπει να συμπεριλάβει ο κάθε Συνδυασμός και να καταθέσει στο Πρωτοδικείο, λίγο πριν την κάλπη, προκαλεί όχι μόνο «πονοκέφαλο» στους επίδοξους διεκδικητές των δημαρχιακών θώκων, αλλά ακόμα και «ξαφνικό θάνατο», αφού κινδυνεύουν να τεθούν εκτός εκλογικής μάχης.

Στον Δήμο Πύργου, τον μεγαλύτερο του νομού  υπολογίζεται πως κάθε υποψήφια παράταξη θα πρέπει να διαθέτει περί του 220 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, συμπεριλαμβανομένων και των τοπικών σε όλες τις Κοινότητες.

Υπολογίζεται πως, τα απαιτούμενα αριθμητικά στοιχεία, επιτρέπουν σε 3-4 το πολύ υποψηφίους δημάρχους Πύργου να ελπίζουν να πιάσουν το όριο.

Αυτοί, εκτιμάται ότι – με σχετική άνεση ή έστω και στο «νήμα» – θα είναι: ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο Στάθης Καννής όπως και ο Διονύσης Μπέλτσος ο οποίος διαθέτει μια καλή βάση νέων υποψηφίων και ίσως ένας ακόμα υποψήφιος…άγνωστο ποιος.

Η εκλογική δυναμική της προηγούμενης κάλπης και η 3ετή από τότε κινητικότητα, δεν φαίνεται ν’ αφήνει περιθώρια επανακαθόδου στην δημοτική παράταξη του Κώστα Νικολούτσου

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: