Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Διον.Αυγερινοπούλο:”ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ «ΤΕΡΤΙΠΙΑ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΠΗΝΕΙΟΥ ”

Διον.Αυγερινοπούλο:”ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ «ΤΕΡΤΙΠΙΑ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΠΗΝΕΙΟΥ ”

Όπως μας ενημερώνει ο αξιότιμος κ. Μ. Μπαλαούρας, τέως Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, με το από την 21η Απριλίου 2021 άρθρο του στον τύπο της Ηλείας, ισχύουν τα κάτωθι:

1. Ο ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε ένα μερικό έργο για το Φράγμα Πηνειού μόλις δύο ημέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών του Ιουλίου 2019. Συγκεκριμένα, ενέταξε μια μελέτη για ένα έργο περιορισμένου αντικειμένου, πρόωρα, στο ΠΔΕ στις 11/6/2019 και στις 13/6/2019 προκήρυξε εκλογές, «κλείνοντας το μάτι» στους Ηλείους πολίτες, υποσχόμενος ότι σε μια επόμενη θητεία του ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει έργα στην Ηλεία. Αν αυτό δεν είναι προεκλογικό «πυροτέχνημα», τότε τι είναι; Άλλη μια κίνηση με την οποία αποδεικνύεται ότι εμπαίζει το λαό της Ηλείας. Αν υπήρχε σοβαρότητα εκ μέρους της τότε Κυβέρνησης, την μελέτη αυτού του έργου θα φρόντιζε να την εντάξει σε προγενέστερο στάδιο κατά την διάρκεια της 4,5 ετών θητείας του.

2. Κυρίως, όμως, θα είχε φροντίσει να εντάξει μια συνολική μελέτη για το Φράγμα Πηνειού και τη Λίμνη Καραμανλή, και όχι την περιορισμένου αντικειμένου, που βιαστικά ενέταξε ενόψει εκλογών. Τα αντικείμενα της μελέτης για το Φράγμα Πηνειού, την οποία είχε βεβιασμένα εντάξει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 στο ΠΔΕ, ήταν περιορισμένα σε σχέση με την μελέτη την οποία εντάσσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι διευρυμένη, πληρέστερη και περιλαμβάνει όλες εκείνες τις αναγκαίες πτυχές του έργου που αφορούν την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των υδάτων και της βιοποικιλότητας, συμπεριλαμβανομένης της λίμνης Καραμανλής, την υποστήριξη και την ασφάλεια των υποδομών του Φράγματος, καθώς επίσης και τις δράσεις για την τουριστική ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Πηνείας. Αυτή δε η διευρυμένη μελέτη ενσωματώνει και τις προτάσεις και τα σχέδια της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού που με θέρμη και αγάπη για τον τόπο τους κράτησαν διαχρονικά το όνειρο ζωντανό.

3. Αποδεικνύεται η διεύρυνση του αντικειμένου της μελέτης και από το σχεδόν τριπλάσιο ποσό για την μελέτη την οποία διαθέτει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σήμερα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμεύσει το ποσό των 3.500.000 ευρώ, ενώ εμείς σήμερα προβλέπουμε διαθεσιμότητα κονδυλίων έως και 8.500.000 ευρώ, με τη δυνατότητα να αναδειχθεί αυτό το έργο στην περιοχή μας ως ένα από τα μεγάλα «πράσινα» έργα της χώρα μας και να αναδείξει την ευρύτερη περιοχή της ορεινής Ηλείας σε πραγματικό πόλο έλξης οικολογικού τουρισμού.

4. Ο κ. Μπαλαούρας θεωρεί ότι ο Υπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής, χρησιμοποιεί το όνομα της Λίμνης Καραμανλή αποκλειστικά και μόνο, λόγω της συγγένειας του. Αγνοεί φαίνεται ότι εδώ και δεκαετίες οι πολίτες της Ηλείας ονομάζουν τη λίμνη αυτή «Λίμνη Καραμανλή», διότι επί Εθνάρχου K. Καραμανλή έγιναν ουσιώδεις παρεμβάσεις σε αυτό το έργο.

Η πραγματικότητα είναι μια! Στον Νομό μας όλα τα έργα υποδομών ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται επί Νέας Δημοκρατίας. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ είτε ελάχιστα και μετά βίας προχώρησε κάποια από τα έργα που είχαμε ξεκινήσει εμείς, βλέπε Καϊάφας, είτε και τα παρεμπόδισε, βλέπε Πάτρα – Πύργος.

Τόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών όσο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με προσωπική του φροντίδα, έχουν θέσει σε υψηλή προτεραιότητα την ολοκλήρωση των υποδομών και την προώθηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων στην Ηλεία.

Τα υπόλοιπα είναι απλά μια ατυχής «αριστερή παρένθεση»…

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: