Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Διονύσης Καλαματιανός: 61 μέρες και ακόμα περιμένουμε τα έγγραφα για το «Πάτρα-Πύργος»

Διονύσης Καλαματιανός: 61 μέρες και ακόμα περιμένουμε τα έγγραφα για το «Πάτρα-Πύργος»

Μετά από 61 μέρες, ακόμα περιμένουμε να αποκαλυφθεί στους πολίτες της Ηλείας όλη η αλήθεια.

Ακόμα  περιμένουμε τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να προσκομίσει, όπως του ζητήθηκε με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που υπέβαλα στη Βουλή, όλα τα έγγραφα για την πορεία του έργου «Πάτρα-Πύργος» από το 2013 έως και σήμερα. Γιατί άραγε ο κ. υπουργός καθυστερεί, δύο και πλέον μήνες, να προσκομίσει όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία, που θα φωτίσουν την πορεία του πολύπαθου αυτού έργου; Τί τον εμποδίζει;

Πρόσφατα θρηνήσαμε ξανά. Τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά μας γεμίζουν με θλίψη, οδύνη, αλλά και οργή, καθώς παρατηρούμε την κυβερνητική αναλγησία και αδράνεια για την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου, που θα δώσει οριστικό τέλος σε όλες αυτές τις συνεχόμενες ανθρώπινες τραγωδίες.

Αυτό που έχει να παρουσιάσει η κυβέρνηση, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη της εξουσίας, είναι η ακύρωση των εργολαβιών ενός εγκεκριμένου και χρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε, κατασκευαζόμενου έργου, που ύστερα από χρονοβόρες διαβουλεύσεις και μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να εξασφαλίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από λίγες μέρες, ακούσαμε και από τον πρωθυπουργό της χώρας, να τονίζει εμφατικά: «Εμβληματική ανάμεσα στα έργα υποδομών είναι και η κατασκευή του δρόμου Πάτρας – Πύργου, που βρίσκεται ήδη προς έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο να ξεκινήσει μέσα στον επόμενο χρόνο και να ολοκληρωθεί το 2023». Θυμίζουν τα λόγια του αυτά που είχε πει προεκλογικά, όταν επισκέφθηκε τον Πύργο, ότι, δηλαδή, το «Πάτρα-Πύργος» θα αποτελέσει προτεραιότητα για την κυβέρνησή του.

Σύμφωνα, όμως, με τα λεγόμενα και του ίδιου του πρωθυπουργού, που προσδιορίζει την έναρξη των εργασιών το 2021, καταρρέει το αφήγημα του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή για επανεκκίνηση του έργου και «εργοτάξια» εντός του 2020. Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. υπουργός είχε δηλώσει ότι αν το έργο εγκριθεί από την Ε.Ε. και ξεκινήσει, ο χρόνος υλοποίησης κατασκευής του είναι 36 μήνες. Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, από τη μια πλευρά ο πρωθυπουργός να τοποθετεί την έναρξη των εργασιών του αυτοκινητόδρομου εντός του 2021, θέτοντας ως στόχο την ολοκλήρωση του έργου το 2023 και από την άλλη ο υπουργός Υποδομών να λέει ότι από τη στιγμή της έγκρισης από την Ε.Ε. θα χρειαστούν 3 χρόνια εργασιών! Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση φάσκει και αντιφάσκει. Γίνεται, πλέον, αντιληπτό ότι το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του έργου το 2023, που είχε τεθεί με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα!

Το σίγουρο είναι πάντως ότι, ακόμη και αν υλοποιηθεί η δέσμευση του πρωθυπουργού για έναρξη εργασιών το 2021, θα έχουν περάσει τουλάχιστον 2 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ και αυτό που θα έχει παρουσιάσει ως «πρόοδο» στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος θα είναι η ακύρωση των κατασκευαζόμενων εργολαβιών και η από την αρχή εκκίνηση των εργασιών!

Δυστυχώς, η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα-Πύργος» έχει τελματώσει, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. Οι πρακτικές που ακολούθησε ο υπουργός Υποδομών υποθήκευσαν ξανά το έργο, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να αναμένουμε ξανά την εκκίνησή του. Ήδη η καθυστέρηση είναι μεγάλη. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει άμεσα λύση. Μέχρι τότε, η Ηλεία θα συνεχίζει να υφίσταται τις συνέπειες.

Αφήνουμε τους πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: