Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Διονύσης Καλαματιανός: Απογοήτευση από τις παλινωδίες της κυβέρνησης.

Διονύσης Καλαματιανός: Απογοήτευση από τις παλινωδίες της κυβέρνησης.

Δυστυχώς, οι παλινωδίες της κυβέρνησης συνεχίζονται και το 2021. Ενώ μετράμε 2 μήνες από την έναρξη του δεύτερου lockdown, γίνεται ολοένα και περισσότερο εμφανής η κυβερνητική  έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και αποτελεσματικής αντιμετώπισης της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Το τίμημα των αποτυχημένων αυτών επιλογών και ενεργειών το πληρώνει η κοινωνία και η οικονομία.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να «κουνάει το δάχτυλο» στους πολίτες στην προσπάθειά της να αποσιωπήσει τις δικές της τεράστιες ευθύνες, τις ολιγωρίες και την ανικανότητά της.

Έχοντας χάσει πλήρως τον έλεγχο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, επιβάλλει, ξανά, αυστηρότερα μέτρα. Ταυτόχρονα, διαρρέει ότι προωθεί την επανέναρξη των σχολείων, πριν καν γνωμοδοτήσει η επιτροπή των ειδικών, χωρίς τους αναγκαίους ελέγχους και χωρίς να λάβει έστω και ένα μέτρο προστασίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κυβερνητικής ανεπάρκειας είναι οι ξαφνικές ακυρώσεις προγραμματισμένων εμβολιασμών. Τη στιγμή που αναβάλλονται οι εμβολιασμοί σε υγειονομικούς, που δίνουν τη μάχη να σώσουν ζωές, είδαμε κυβερνητικά στελέχη να ποζάρουν περιχαρή κάνοντας το εμβόλιο. Ούτε τη στοιχειώδη ενσυναίσθηση δεν μπορούν να έχουν, ακόμα και αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Δίχως το παραμικρό σχέδιο, η κυβέρνηση συνεχίζει τα «μπρός- πίσω», αδυνατώντας να προχωρήσει όλο αυτό το διάστημα σε αποφασιστικές και κομβικές ενέργειες, που θωρακίζουν υγειονομικά και οικονομικά τη χώρα.

Η αποτυχημένη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης συνδυάζεται με την άρνηση της κυβέρνησης να παρέχει την αυτονόητη οικονομική ενίσχυση, καθώς αυτή περιορίζεται στα ελάχιστα και όχι για όλους. Είναι κοινή διαπίστωση ότι δεν έχει στηριχθεί ουσιαστικά η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων, των ανέργων, των παραγωγών, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων.

Η μέθοδος του click away εξελίχθηκε, όπως αναμενόταν, σε φιάσκο, ενώ ο εμπαιγμός προς τους επαγγελματίες επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ενώ ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για σταδιακό και ελεγχόμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου, λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας ανακοίνωνε αυστηρό lockdown. Βέβαια, στη συνέχεια ο Υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι ήταν ενήμερος από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ότι θα κλείσουν τα μαγαζιά, αλλά δε μπορούσε να το πει!

Η κυβερνητική αδιαφορία και ανεπάρκεια είναι πλέον διάχυτη. Με την κοινωνία και την οικονομία να επιζητούν διαρκώς ουσιαστική στήριξη, η κυβέρνηση δείχνει ανίκανη να πράξει το αυτονόητο: να εγγυηθεί την υγειονομική ασφάλεια, να βάλει ανάχωμα στην οικονομική κρίση και να σταθεί δίπλα στους πολίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη στιγμή έχει θέσει το πλαίσιο θωράκισης της κοινωνίας και έχει προτείνει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ανάσχεσης των επιπτώσεων της κρίσης. Μεταξύ άλλων, επιμένουμε ότι είναι αναγκαίο:

  • Να ενισχυθεί το ΕΣΥ με υγειονομικό προσωπικό και μέσα, να διενεργηθούν άμεσα μαζικά, δωρεάν τεστ και να επιταχθούν ιδιωτικές κλινικές,
  • το άνοιγμα των σχολείων να γίνει προσεκτικά, συνοδευόμενο από όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας,
  • να ενισχυθεί η οικονομία και να τονωθεί η αγορά με χορήγηση άμεσης ρευστότητας, με τη μορφή μη επιστρεπτέας προκαταβολής και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους,
  • το άνοιγμα της αγοράς να γίνει προσεκτικά, με ουσιαστικά μέτρα στήριξης και να επιδοτηθεί η εργασία.

Η απουσία σχεδίου από την κυβέρνηση υποθηκεύει την υγειονομική ασφάλεια και την οικονομική επιβίωση, ναρκοθετώντας τις προσπάθειες των πολιτών να σταθούν όρθιοι και να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της κρίσης. Τα κυβερνητικά στελέχη οφείλουν να σεβαστούν, επιτέλους, τους κόπους, την ανασφάλεια και τις αγωνίες του κοινωνικού συνόλου, σταματώντας τις παλινωδίες και τον διαρκή εμπαιγμό του.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: