Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Διονύσης Καλαματιανός: ‘Οπισθοδρομικές, αναχρονιστικές και τιμωρητικές οι παρεμβάσεις στους ποινικούς κώδικες’
Διονύσης Καλαματιανός: 'Οπισθοδρομικές, αναχρονιστικές και τιμωρητικές οι παρεμβάσεις στους ποινικούς κώδικες'

Διονύσης Καλαματιανός: ‘Οπισθοδρομικές, αναχρονιστικές και τιμωρητικές οι παρεμβάσεις στους ποινικούς κώδικες’

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1996


«Οι κώδικες είναι η ραχοκοκαλιά του δικαίου. Οφείλουν να είναι νομοθετήματα με διαχρονικότητα. Δεν είναι οι προσωπικές επιλογές, θέσεις και απόψεις οποιουδήποτε», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Διονύσης Καλαματιανός, στη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους ποινικούς κώδικες.

Ο Ηλείος Βουλευτής και αναπληρωτής Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση παραβλέπει ηθελημένα το γεγονός ότι οι κώδικες που ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν προϊόν μιας υπερδεκαετούς προσπάθειας νομοπαρασκευαστικών επιτροπών που αποτελούνταν από δικαστές, καθηγητές νομικής και έγκριτους επιστήμονες. Παράλληλα, ανέφερε, πως με τις τροποποιήσεις που φέρνει η κυβέρνηση, ο Ποινικός Κώδικας θα είναι πιο συντηρητικός, πιο αυστηρός ακόμα και από αυτόν του 1950.

«Φέρνετε για μια φορά ακόμα αναχρονιστικές και οπισθοδρομικές ρυθμίσεις. Με το νομοσχέδιό σας κάνετε την τρίτη παρέμβαση στο σώμα του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας από την ημέρα που αναλάβατε τη διακυβέρνηση της χώρας. Μιλάτε για διόρθωση στρεβλώσεων που δήθεν προέκυψαν από τους Κώδικες του 2019.

Μα, αλήθεια, για ποιες στρεβλώσεις μιλάτε; Γνωρίζετε καλά ότι οι ισχύοντες Κώδικες δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί σε έκταση από τα δικαστήρια. Δεν έχει πραγματοποιηθεί μια ουσιαστική αποτίμησή τους. Τα δικαστήρια ήταν κλειστά, λόγω της πανδημίας. Άρα οι νέοι Κώδικες δεν δοκιμάστηκαν στην πράξη. Για ποιες διορθώσεις μιλάτε όταν δεν έχουν δοκιμαστεί στη πράξη;

Επικαλείστε τη δήθεν ασφάλεια των πολιτών και νομοθετείτε την οριζόντια “αυστηροποίηση” των ποινών και του τρόπου έκτισής τους. Μα καλά δεν γνωρίζετε ότι στη χώρα μας επιβάλλονται πολύ αυστηρές ποινές σε σχέση με τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη;»

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: