Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Διονύσης Καλαματιανός: Προκαλεί η αδιαφορία της κυβέρνησης για τη δημόσια υγεία του νομού Ηλείας.

Διονύσης Καλαματιανός: Προκαλεί η αδιαφορία της κυβέρνησης για τη δημόσια υγεία του νομού Ηλείας.

Για μια φορά ακόμη η Ηλεία βρίσκεται εκτός των σχεδιασμών της κυβέρνησης της ΝΔ. Προκαλεί όλους τους πολίτες του νομού η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να τον εξαιρέσει από την προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών. Δημιουργείται εύλογη αγανάκτηση, που επιτείνεται από το γεγονός ότι ενώ στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, στην οποία ανήκει και το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, εγκρίνονται 25 θέσεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, εντούτοις για τις νοσηλευτικές μονάδες του νομού μας δεν προβλέπεται καμία!

Ο υπουργός Υγείας και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πολύ καλά τις μεγάλες ελλείψεις των νοσηλευτικών μονάδων της Ηλείας σε ιατρούς και ιδιαίτερα παθολόγους.  Με τις από 24/1/20 και 8/5/20 ερωτήσεις που κατέθεσα στη Βουλή, του επανέλαβα την ανάγκη άμεσης πλήρωσης των κενών στις Μονάδες Υγείας του Νομού Ηλείας, ώστε αυτές να μπορούν να λειτουργήσουν με πληρότητα και αποτελεσματικότητα. Του ζήτησα ν΄ απαντήσει τι σκοπεύει να πράξει σχετικά με την άμεση αυτή ανάγκη. Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι η Ηλεία, που ήταν από τους πρώτους νομούς που αντιμετώπισαν την εμφάνιση του κορονοϊού, δεν είναι στις προτεραιότητες του υπουργού.

Εντύπωση, δε, προκαλεί το γεγονός ότι ενώ για το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας δεν προκηρύσσονται θέσεις ιατρών, για την Αποκεντρωμένη οργανική Μονάδα Μολάων, που ανήκει και αυτή στην 6η ΥΠΕ, εγκρίνονται 6 θέσεις ιατρικού προσωπικού! Βεβαίως, αυτό δεν είναι μομφή για τη συμπαθέστατη κωμόπολη του Νομού Λακωνίας, πλην όμως εγείρονται εύλογα ερωτήματα για τον αποκλεισμό των νοσηλευτικών μονάδων του νομού μας, από τη συγκεκριμένη απόφαση έγκρισης προκήρυξης θέσεων. Δεν είναι δυνατόν να αποκλείεται ένας ολόκληρος νομός από προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, και την ίδια στιγμή να προβλέπονται 6 θέσεις ιατρών στη Νοσηλευτική Μονάδα μιας Δημοτικής Ενότητας, ενός Δήμου της Λακωνίας.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει δώσει αρνητικότατα δείγματα γραφής σε θεμελιώδη και κομβικά ζητήματα της Ηλείας μας. Μετά την ακύρωση του κατασκευαζόμενου αυτοκινητόδρομου «Πάτρα-Πύργος», την αναστολή λειτουργίας του θεσμοθετημένου ΤΕΦΑΑ στον Πύργο, την από την αρχή επανεξέταση του σχεδιασμού για τον σιδηρόδρομο, αυτή τη φορά ο νομός μας βιώνει τον αποκλεισμό στον ευαίσθητο τομέα της Δημόσιας Υγείας. Οι συνέπειες της αδιαφορίας επιτείνονται από το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω υγειονομικής κρίσης και υφίσταται ο κίνδυνος για τον ερχομό ενός δεύτερου, ισχυρότερου κύματος εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αποδεικνύεται ότι ο υπουργός δεν νοιάζεται για τις δομές υγείας της Ηλείας και αδιαφορεί για τη στελέχωσή τους. Αγνοεί επιδεικτικά τη σωστή λειτουργία της δημόσιας υγείας του νομού μας, αφήνοντας κυριολεκτικά στην τύχη τους όλες τις νοσηλευτικές μονάδες του.

Καλούμε άμεσα το Υπουργείο Υγείας να αντιληφθεί τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Νοσηλευτικές Μονάδες της Ηλείας και να διορθώσει την αδικία που συντελείται σε βάρος του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, με την πλήρη απουσία θέσεων ιατρικού προσωπικού από την απόφαση έγκρισης προκήρυξης. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Υπουργός Υγείας και συνολικά η κυβέρνηση θα είναι υπόλογοι προς τους πολίτες της Ηλείας, καθώς, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να ενισχύσουν τη δημόσια υγεία του νομού, επιλέγουν μέχρι στιγμής την αδράνεια, την αδιαφορία και τον εμπαιγμό.  

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: