Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Διπλωματικός μαραθώνιος για την τουρκική προκλητικότητα

Διπλωματικός μαραθώνιος για την τουρκική προκλητικότητα


Συνεχίζει τον διπλωματικό μαραθώνιο της ενημέρωσης φίλων και συμμάχων η ελληνική διπλωματία για τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας εις βάρος των εθνικών δικαίων καθώς και για τις δυσμενείς επιπτώσεις για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, που ελοχεύει το παράνομο άκυρο Τουρκολιβυκο μνημονιο.

Για την τουρκική παραβατικότητα ο κ. Δένδιας ήδη ενημέρωσε χθες την Βελγίδα ομόλογο του και τον Λιβανέζο ΥΠΕΞ διαμηνύοντας πως η συμφωνία Λιβάνου-Ισραήλ είναι παράδειγμα ειρηνικής διευθέτησης διαφορών στον τομέα αυτό, ενώ προέτρεψε να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα όλες οι χώρες.

Η Ελλάδα, επισημαίνεται, προσβλέπει στην οριοθέτηση ΑΟΖ με την Λιβύη, μόλις προκύψει μια εκλεγμένη κυβέρνηση σε αυτή την βορειοαφρικανικη χώρα. Κάθε κίνηση και ενέργεια της Αθήνας έχει ως οδηγό και ιερό Ευαγγέλιο, όπως τονίζει, τον σεβασμό και την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

Η Ελλάδα έχει ισχυρούς εταίρους και συμμάχους στο πλευρό της και Ένοπλες Δυνάμεις που αποτελούν πανίσχυρη αποτρεπτική δύναμη, ικανές να διαφυλάξουν την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας, απέναντι σε κάθε πρόκληση ή απειλή. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας, χθες, στο τακτικό συνέδριο Περιφερειακής Ενώσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου.

Ο Ερντογάν πάντως δεν δείχνει να αλλάζει τακτική. Εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι προστατεύει τρομοκράτες. “Η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, ορισμένες χώρες της ΕΕ προστατεύουν τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων των μελών της τρομοκρατικής ομάδας FETO“, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Εν τω μεταξυ, χθες εκδηλώθηκε μια ακόμη απόπειρα αμφισβήτησης και παραβίασης των αποφάσεων του ΟΗΕ στο Κυπριακό από την Άγκυρα με τον Τούρκο Πρόεδρο να ανακοινωνει την ένταξη του ψευδοκράτους, με το καθεστώς του παρατηρητή, στη Σύνοδο των τουρκόφωνων κρατών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας χαρακτήρισε αδιέξοδη την πολιτική της Άγκυρας να αποδοθεί καθεστώς κυριαρχικής ισότητας στο ψευδοκράτος, ενώ το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επισήμανε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια αναβάθμισης του ψευδοκράτους αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: