Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δοκιμάζει τιμές πάνω από τις 800 μονάδες το Χρηματιστήριο
Συντήρηση «κεκτημένων» στο Χρηματιστήριο

Δοκιμάζει τιμές πάνω από τις 800 μονάδες το Χρηματιστήριο


Συνεχίζουν τον θετικό τους βηματισμό και μάλιστα με κέρδη μεγαλύτερα του 1% τα κύρια Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια και την κίνηση αυτή προσπαθεί να ακολουθήσει ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, δοκιμάζοντας τιμές οριακά ψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων.

Στην προσπάθεια αντίδρασης, ο ΓΔ παίρνει βοήθειες από αρκετούς δεικτοβαρείς τίτλους, ενώ σαφώς πιο επιλεκτικό και περιορισμένο είναι το αγοραστικό ενδιαφέρον για τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Η προσοχή και στην Αγορά ομολόγων, καθώς οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία τραβάνε ψηλότερα τις αποδόσεις για όλους τους Ευρωπαίους εκδότες, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου να αναρριχάται στο 3,52%.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γενικός Δείκτης έχει σημειώσει μέχρι στιγμής υψηλό ημέρας στις 804,78 μονάδες (+1,28%), για να υποχωρήσει σχετικά στη συνέχεια, ενώ το τεχνικά ζητούμενο είναι το κλείσιμο υψηλότερα των 806 μονάδων.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και πλην του ΟΠΑΠ (-2,82%, λόγω αποκοπής μικτού μερίσματος ύψους 0,50 ευρώ ανά μετοχή), ο μοναδικός τίτλος που καταγράφει αξιοσημείωτες απώλειες είναι αυτός της ΤΕΝΕΡΓ (-1,02%).

Από τους θετικούς πρωταγωνιστές ξεχωρίζουν οι ΕΤΕ (+2,15%), ΕΥΡΩΒ (+2,02%), ΑΔΜΗΕ (+2,27%), ΕΛΧΑ (+2,13%) και ΚΟΥΕΣ (+4,68%).

Σαφώς πιο περιορισμένο, όπως προαναφέρθηκε, το ενδιαφέρον σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου ξεχωρίζουν Cenergy (+3,61%) και Ιντρακόμ (+6,41%).

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θα ήταν θετική ένδειξη το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 806 μονάδων, με ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των ημερήσιων πρωταγωνιστών από όλο το εύρος των κεφαλαιοποιήσεων.

 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: