Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δούρειος Ίππος: Έρχεται με… Λόρκα και επτά γυναίκες!
Δούρειος Ίππος: Έρχεται με... Λόρκα και επτά γυναίκες! - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Δούρειος Ίππος: Έρχεται με… Λόρκα και επτά γυναίκες!

 

Η θεατρική ομάδα «Δούρειος Ίππος» και ο σκηνοθέτης Παρασκευάς Παπαπετρόπουλος θα παρουσιάσουν στο θέατρο «Απόλλων» του δήμου Πύργου το κορυφαίο αριστούργημα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα».

Πρόκειται για το τελευταίο έργο του Ισπανού συγγραφέα γραμμένο το 1936, λίγους μήνες πριν την εκτέλεσή του από παραστρατιωτική – εθνικιστική ομάδα του φασιστικού κινήματος του Φράνκο. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1954 σε μετάφραση του Νίκου Γκάτσου και σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή με πρωταγωνίστρια την Κατίνα Παξινού.

Το έργο εστιάζει στην καταπίεση των γυναικών στη συντηρητική κοινωνία της Ανδαλουσίας του Μεσοπολέμου. Μιας κοινωνίας που είχε εμμονή με την κοινωνική τάξη, τη θρησκεία και την παρθενία.

Η απολυταρχική Μπερνάρντα Άλμπα επιβάλλεται με αυταρχικό, σκληρό και άδικο τρόπο στο σπίτι της έχοντας ως αντίπαλο τη μικρή της κόρη Αντέλα που επαναστατεί ενάντια στην τυραννία της μητέρας της και αυτή την επανάσταση την πληρώνει στο τέλος με την ίδια τη ζωή της.

Στην παράσταση τον ρόλο της Μπερνάρντα θα ερμηνεύσει η Παναγιώτα Ιωάννου, ενώ τον ρόλο της Αντέλα η Ναντίνα Σπηλιοπούλου.

Τους δύο ρόλους πλαισιώνει ένας αξιόλογος ερασιτεχνικός θίασος επτά γυναικών.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στο δημοτικό θέατρο «Απόλλων» στις 4 Μαρτίου του 2023 και θα ολοκληρωθεί σε 15 παραστάσεις

patrisnews

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: