Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Δρ. Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου-Το πρόγραμμά(περιβαλλοντικού και ενεργειακού ενδιαφέροντος)για την Ηλεία

Δρ. Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου-Το πρόγραμμά(περιβαλλοντικού και ενεργειακού ενδιαφέροντος)για την Ηλεία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Δρ. Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής και Πρόεδρος της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής,  χθες στην διάρκεια συνέντευξης τύπου παρουσίασε το πρόγραμμά της για το νομό Ηλείας για θέματα που άπτονται περιβαλλοντικού  και ενεργειακού ενδιαφέροντος.

Η κ. Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε στους βασικούς περιβαλλοντικούς, ενεργειακούς και κοινωνικούς στόχους που πρέπει να εφαρμοστούν όχι μόνο από το κεντρικό κράτος, αλλά και τοπικά, από όλα τα επίπεδα διοίκησης, και από την Περιφέρεια και από τους Δήμους. Ανέφερε επίσης ότι εντός του καλοκαιριού, και μετά τις Εθνικές Εκλογές, θα φιλοξενήσει στην Ηλεία σπουδαίους  ξένους επενδυτές από τον κύκλο των νέων ηγετών του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ (YoungGlobalLeaders, WorldEconomicForum) στο οποίο ανήκει, οι οποίοι θα διερευνήσουν τις πιθανότητες επενδύσεων στο νομό μας, όσον αφορά σε θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας και βιώσιμου τουρισμού και αγροτικής ανάπτυξης.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε επενδύσεις φωτοβολταικών και στην ενίσχυση το προγράμματος  «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» ώστε όλες οι οικογένειες που επιθυμούν να ευεργετηθούν από το πρόγραμμα και να μειωθεί η κατανάλωση της ενέργειας με στόχο να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή φτώχεια που ταλαιπωρεί και την Ηλεία.

Ειδική αναφορά έκανε στην διαχείριση των αποβλήτων, στην απορρύπανση ρυπασμένων περιοχών όπως το “Ποτόκι”. 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: