Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δριμύ κατηγορώ από τον Σύλλογο Εργαζομένων Ν.Μ Αμαλιάδας για τις δηλώσεις εργαζομένων Ν.Μ Πύργου – PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας
Δριμύ κατηγορώ από τον Σύλλογο Εργαζομένων Ν.Μ Αμαλιάδας για τις δηλώσεις εργαζομένων Ν.Μ Πύργου - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Δριμύ κατηγορώ από τον Σύλλογο Εργαζομένων Ν.Μ Αμαλιάδας για τις δηλώσεις εργαζομένων Ν.Μ Πύργου – PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας«Σκληρή» ανακοίνωση εξέδωσε χθες ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας για τις προ ημερών δηλώσεις των συναδέλφων τους της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, σχετικά με την επιστροφή του προσωπικού.

Οι αντιδράσεις που υπήρξαν σε αυτή την απόφαση της 6ης ΥΠΕ από την πλευρά των εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, προκάλεσε και την αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, το Δ.Σ. του οποίου συνεδρίασε χθες το πρωί και αφού τέθηκε το ζήτημα, εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνουν ότι δεν υπήρξε μετακίνηση προσωπικού από το Νοσοκομείου Πύργου, αλλά επιστροφή στο Νοσοκομείο που ανήκουν, δηλαδή σε αυτό της Αμαλιάδας.

Η ανακοίνωση…

Μόνο θλίψη προκαλούν οι πρόσφατες δηλώσεις και τοποθετήσεις των συναδέλφων της Ν.Μ. Πύργου σχετικά με τις μετακινήσεις προσωπικού! Πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους πως πρόκειται για εργαζόμενους που ανήκουν στη Ν.Μ Αμαλιάδας και δεν μετακινούνται. Απλά επιστρέφουν!

Και πρόκειται μάλιστα για μερική επιστροφή αφού παραμένουν μετακινημένοι στη Ν.Μ. Πύργου 50 σχεδόν συνάδελφοι (από τους οποίους 20 είναι νοσηλευτές)!

Είναι τουλάχιστον γραφικοί οι ισχυρισμοί περί αναστολής λειτουργίας κλινικής COVID-19 με πρόφαση την επιστροφή των συναδέλφων. Άλλωστε πέραν των οργανικών θέσεων έχουν προσληφθεί εκατοντάδες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Φαίνεται πως ενοχλεί πολλούς η προσπάθεια για επιστροφή στην κανονικότητα, (όσο δύσκολη κι αν είναι)!

 Φαίνεται πως η πολιτική υφαρπαγής προσωπικού έχει γίνει βίωμα στη συνείδηση κάποιων (απαράδεκτη και πρωτοφανής συνδικαλιστική και κοινωνική πρακτική).

Χαιρετίζουμε την απόφαση του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ.,  που τουλάχιστον κατανοεί την αναγκαιότητα λειτουργίας της Ν.Μ. Αμαλιάδας. Είναι πρώτη  φορά που επιστρέφουν εργαζόμενοι!

 Μετά από πολλά χρόνια αυθαίρετου πλιάτσικου, υποβάθμισης και κλείσιμο ολόκληρων κλινικών.

Ο νομός μας (όχι η πόλη μας),  η κοινωνία έχει ανάγκη σωστών και ολοκληρωμένων παροχών υγείας. Και αυτό δεν θα επιτευχθεί ποτέ με πολιτικές κλεφτοπόλεμου. Άλλωστε κάποια στιγμή η δεξαμενή αυτή θα αδειάσει… Και τότε τι θα ζητάμε; Να κλείσει το Ρίο για να μπορέσει να λειτουργήσει η Ν.Μ. Πύργου!

 Οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, αλλά επιβάλλεται μέσα από την αλληλεγγύη και τη συνεργασία να αποτρέψουμε τις πολιτικές υποβάθμισης, εξαθλίωσης και ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Υγείας.

Έχουμε πολλές φορές προτείνει τη δημιουργία κοινού μετώπου από τους εργαζόμενους όλων των Νοσοκομείων του νομού μας. Με κοινές μάλιστα συνεδριάσεις και δράσεις των Σωματείων. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε πράγματα, να έχει η κοινωνία μας την περίθαλψη που δικαιούται και της ανήκει. Αναμένουμε!

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε διεκδικώντας από την πολιτεία μόνιμες προσλήψεις και αύξηση των δαπανών για τη Δημόσια Υγεία. Ποτέ δεν θα μπούμε στη λογική «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα» αγνοώντας πως έτσι γρήγορα έρχεται η δικιά μας σειρά ! Άλλωστε πού οδήγησε η μέχρι σήμερα τέτοιου είδους πολιτική; 

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς», μετά την χθεσινή συνεδρίαση, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας κα Αλεξία Κοτσαύτη, επεσήμανε: «Η προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά του σωματείου εργαζομένων και γενικότερα από την πλευρά της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας είναι η επαναλειτουργία του Νοσοκομείου καθαρά και μόνο και εκεί εστιάζουμε και προσωπικό που έχει προσληφθεί για τις ανάγκες αυτού του Νοσοκομείου.

Αυτό το προσωπικό, το οποίο επιστρέφει στη θέση του, έχει προσληφθεί καθαρά για τις ανάγκες την Ν.Μ. Αμαλιάδας. Έτσι λένε και οι αποφάσεις των προσλήψεων τους.

Ως εκ τούτου καμία εμπλοκή δεν θέλουμε να έχουμε με το Νοσοκομείο Πύργου και βέβαια αυτοί θα ακολουθήσουν το δικό τους πρόγραμμα…».

«Αυτό το προσωπικό, το οποίο επιστρέφει στη θέση του, έχει προσληφθεί καθαρά για τις ανάγκες την Ν.Μ. Αμαλιάδας. Έτσι λένε και οι αποφάσεις των προσλήψεων τους», δήλωσε η κα Α. Κοτσαύτη

Σε άλλο σημείο, η κα Κοτσαύτη, συμπλήρωσε κατηγορηματικά: «Έχει ήδη προσληφθεί και επικουρικό προσωπικό για την Ν.Μ. Πύργου και «τρέχει» και μια προκήρυξη για μόνιμους,  στην οποία δεν υπάρχει καμία θέση για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, ούτε Δ.Ε., ούτε Τ.Ε., αλλά όλες οι θέσεις έχουν δοθεί για στήριξη στο Νοσοκομείο Πύργου.

Εμείς θέλουμε το προσωπικό μας. Να ξεκινήσει η λειτουργία του Ογκολογικού, των Χειρουργείων και των ΤΕΠ προς ώρας…».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: