Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δρόμος Πύργου – Αγίου Ιωάννη: Πιάνουν δουλειά και πάλι τα μηχανήματα…
Δρόμος Πύργου - Αγίου Ιωάννη: Πιάνουν δουλειά και πάλι τα μηχανήματα... - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Δρόμος Πύργου – Αγίου Ιωάννη: Πιάνουν δουλειά και πάλι τα μηχανήματα…


Επανέναρξη των εργασιών στο τμήμα του δρόμου από τις σιδηροδρομικές γραμμές του Πύργου έως και τον οικισμό του Αγίου Ιωάννη εντός των προσεχών ημερών αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες…

Αυτό βγαίνει ως συμπέρασμα από το γεγονός ότι η ανάδοχος εταιρεία ξε- κινά τις διαδικασίες ώστε μέχρι το τέλος της εβδομάδος αρχές της άλλης να ανάψουν τα φώτα που έχουν το- ποθετηθεί στο συγκεκριμένο τμήμα. Αυτό θα σηματοδοτήσει την αφαίρεση των προστατευτικών που έχουν τοποθετηθεί ενώ ένθεν και ένθεν του δρόμου θα συνεχιστούν οι εργασίες που απομένουν.

Πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την πλευρά της Π.Ε Ηλείας και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας

Βασίλη Γιαννόπουλο έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στο να αλλάξει στάση η εταιρεία και να βάλει πάλι τα μηχανήματα να πιάσουν δουλειά. Πρόκειται για ένα ακόμη έργο που σηματοδοτεί την υλοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επέμβασης (ΟΧΕ) Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία, μιας στρατηγικής που η συνολική εφαρμογή της θα οδηγήσει στην αύξηση της ελκυστικότητας της περιοχής και τη διεύρυνση των προϋποθέσεων επισκεψιμότητας και διαμονής στην ευρύτερη περιοχή.

Το τμήμα Πύργος – Άγιος Ιωάννης μήκους 3.370 μέτρων αποτελεί το πρώτο τμήμα της Επαρχιακής Οδού 01 «Πύργου – Κατάκολου» που εξυπηρετεί σήμερα την βασική σύνδεση του λιμένα κρουαζιέρας Κατάκολου με την Εθνική Οδό Πάτρα – Πύργος, για την πρόσβαση τουριστών στην Αρχαία Ολυμπία. ‘Εχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», το έργο «Βελτίωση προσβασιμότητας επαρχιακού δικτύου από Κατάκολο (διασταύρωση Αγίου Ανδρέα) έως την είσοδο Πύργου (σιδηροδρομική γραμμή)», συνολικού προϋπολογισμού 5,4 εκατ. ευρώ.

Επίσης εξυπηρετεί λειτουργίες σύν- δεσης των γειτονικών οικισμών με την έδρα του νομού, την πρόσβαση στους ανεπτυγμένους παραλιακούς οικισμούς μεταξύ Πύργου και Κατακόλου, αλλά και λειτουργίες πρόσβασης στις παρόδιες ιδιοκτησίες, κυρίως στο πρώτο της περιαστικό τμήμα Πύργος – Άγιος Ιωάννης με πυκνές προσβάσεις.

Η επαρχιακή οδός Πύργος – Άγιος Ιωάννης λειτουργικά, με την ολο- κλήρωση του νέου άξονα, θα εξυπηρετεί κυρίως τοπικές συνδέσεις μεταξύ Πύργου – Κατάκολου και μπορούν πλέον να υλοποιηθούν παρεμβάσεις αναπλάσεων των πεζοδρομίων του, προκειμένου να αξιοποιηθεί ο παρόδιος χώρος για περπάτημα και ποδηλασία σε συνδυασμό με κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που θα μειώνουν τις υψηλές ταχύτητες, ώστε να αναδειχθεί η λειτουργία αναψυχής της οδού.

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: