ΔΤ ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ ΓΙΑ Δ.Σ ΠΥΡΓΟΥ 23-8-2021
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΔΤ ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ ΓΙΑ Δ.Σ ΠΥΡΓΟΥ 23-8-2021

ΔΤ ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ ΓΙΑ Δ.Σ ΠΥΡΓΟΥ 23-8-2021

Στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, φάνηκε για ακόμα μια φορά η πολιτική ανικανότητα και ανεπάρκεια των διοικούντων της δημοτικής αρχής. Εκτός όμως αυτού, πλέον έχουν καταντήσει επικίνδυνοι για τον Δήμο μας και τους δημότες. Δεν θα αναλύσουμε τα θέματα των Μ.Α.Π εργαζομένων, των προσκρουστήρων στο Κατάκολο ή ¨περίεργους¨ κωδικούς στην αναμόρφωση προϋπολογισμού κλπ που θέσαμε.

Θα αναφερθούμε στο θέμα που είναι ζήτημα ¨ζωής ή θανάτου¨ για τους δημότες και το οποίο φέραμε προ-ημερήσιας διάταξης και θα το λέμε σε όλες τις αρχές μέχρι να αποκατασταθεί. Το ¨ΠΟΤΟΚΙ¨.

Σε ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης μας, προς τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Αναπληρωτή Δήμαρχο Πύργου, κ. Αργυρόπουλο Γιάννη, για το αν έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν καλώς τα μόνιμα μέσα και μέτρα Ενεργητικής Πυρασφάλειας που προβλέπονται από την εγκεκριμένη μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας της εγκατάστασης εναπόθεσης απορριμμάτων στην θέση ¨Ποτόκι¨, η απάντηση του κυρίου Αργυρόπουλου, ήταν ότι δεν υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη.!

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για την υλοποίηση των έργων, απάντησε ψευδώς στο δημοτικό συμβούλιο ότι δεν υπάρχει μελέτη.

Ύστερα από τοποθέτηση άλλου δημοτικού συμβούλου επί του θέματος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, απάντησε αλλιώς, ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχει μελέτη.

Δηλαδή μετά από δύο χρόνια διοίκησης, ύστερα από δεκάδες επισκέψεις στην περιοχή και φωτογραφήσεις, ύστερα από τις δηλώσεις του Δημάρχου ότι η περιοχή αποτελεί Χιροσίμα και ότι υπάρχει μελέτη, ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος επί των τεχνικών έργων, ο οποίος συμμετείχε ενεργά επίσης σε προηγούμενες Δημοτικές αρχές, δεν γνωρίζει αν υπάρχει μελέτη(!!!).

Αυτό λέγεται πολιτική ανεπάρκεια, έλλειψη στοιχειωδών γνώσεων για τα θέματα του Δήμου και τις προτεραιότητες.

Θα πρέπει να δηλώσει δημόσια συγνώμη (εάν όχι να παραιτηθεί) γιατί φάνηκε για ακόμα μια φορά, πολύ κατώτερος των περιστάσεων.

Κύριοι για τελευταία φορά, σας εγκαλούμε να προχωρήσετε άμεσα στις απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση και εγκατάσταση όλων των μόνιμων μέτρων πυροπροστασίας του Ποτοκίου.

Είναι αδιανόητο να χαλάτε χιλιάδες ευρώ(από τα λεφτά των δημοτών) σε προσλήψεις συγγενών και φίλων, να δίνετε χιλιάδες ευρώ σε απευθείας αναθέσεις(σε υποψήφιους σας ή συγγενείς και εργοδότες άμισθων σύμβουλων σας) και να μην διαθέτετε ένα κονδύλι από τα χρήματα του Δήμου (παραλάβατε κοντά στα 8 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τα λεγόμενα το τέως αντιδημάρχου οικονομικών) για αυτό το σοβαρό ζήτημα. Η πρόσφατη πυρκαγιά σε χώρο πλησίον δεν σας ξύπνησε;

Σε περίπτωση πυρκαγιάς κύριοι, θα πρέπει να εκκενωθεί όχι μόνο ο Δήμος Πύργου, αλλά και όλος ο Νομός Ηλείας. Αυτό λέχθηκε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο. Αυτό το γεγονός επίσης το υποβάθμισε ο κ. Αντιδήμαρχος(σε αντίθεση με τη ¨Χιροσίμα¨ του κ.Δήμαρχου-ποιος λέει αλήθεια από τους δύο σας τελικά;).

Εν γνώση σας πλεόν, σχετικά με τη τεράστια επικινδυνότητα της εγκατάστασης, αψηφάτε εγκεκριμένες μελέτες, καθώς επίσης μέτρα με μέσα που προβλέπονται απο την κείμενη Νομοθεσία και θέτετε σε τεράστιο κίνδυνο την υγεία χιλιάδων συμπολιτών μας.

Η επόμενη κίνηση της Παράταξης μας και αφού δεν είστε σε θέση να υλοποιήσετε τα απολύτως αναγκαία, είναι να οδηγήσουμε το θέμα (ξανά)στην Δικαιοσύνη μήπως αυτή τη φορά το λάβει σοβαρά υπόψη, έτσι ώστε να προφυλάξουμε τους πολίτες του Δήμου μας από τα χειρότερα.

Περιμένουμε τον Δήμαρχο όταν γυρίσει από την ειδυλλιακή Ιθάκη του Οδυσσέα και της Πηνελόπης και βρει το δρόμο της επιστροφής , να μας απαντήσει δημόσια στην επαναλαμβανομένη ερώτηση μας, η οποία είναι απλή και δεν θέλει στοιχειώδεις γνώσεις.

«Στα δύο χρόνια του στο τιμόνι του Δήμου Πύργου ως Δήμαρχος, έχει προχωρήσει ως όφειλε στην εγκατάσταση των μόνιμων μέσων και μέτρων πυρασφάλειας της περιοχής του Ποτοκίου, που ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει Χιροσίμα, έχοντας πλήρης γνώση για την επικινδυνότητα της εγκατάστασης;»

Υ.Γ. Τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πρέπει να διαμοιρασθούν στους δημότες του Δήμου μας, για να καταλάβουν τι ψήφησαν και πόσο επικίνδυνο είναι για το μέλλον αυτών και των παιδιών μας, να βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, άτομα που δεν έχουν την στοιχειώδη ικανότητα σε θέματα διοίκησης να βάζουν προτεραιότητες την ζωή και την υγεία, από το να σκορπάνε τα λεφτά σας(μας) σε προσλήψεις-λουλούδια και ¨μπουφέδες¨… ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ λέγατε κάποτε εσείς και τώρα έχει πέσει μαύρο σκοτάδι στα Δ.Σ και στην ενημέρωση των πολιτών.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ λέμε εμείς…

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: