Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δυσαρέσκεια κτηνοτρόφων Πεδινής Ηλείας για την εξισωτική αποζημίωση
Δυσαρέσκεια κτηνοτρόφων Πεδινής Ηλείας για την εξισωτική αποζημίωση

Δυσαρέσκεια κτηνοτρόφων Πεδινής Ηλείας για την εξισωτική αποζημίωση

Ένας σημαντικός αριθμός κτηνοτρόφων από τις πεδινές περιοχές της Ηλείας δεν έλαβε την εξισωτική αποζημίωση έπειτα και από τις σχετικές διορθώσεις που έγιναν, όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου “δεν καταβάλλεται εξισωτική αποζημίωση σε όσους έχουν έδρα πεδινές περιοχές, δεν διαθέτουν στάβλο σε ορεινή ή μειονεκτική περιοχή άσχετα με την περιοχή που έλαβαν κατανομή βοσκοτόπων”.

“Φέτος άλλαξε ο τρόπος κατανομής των βοσκοτόπων και για αυτό υπάρχουν πολλά προβλήματα και αδικίες με τις εξισωτικές αποζημιώσεις στους πεδινούς κτηνοτρόφους” όπως τονίστηκε σε συνάντηση κτηνοτρόφων με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Θοδωρή Βασιλόπουλο. Οι κτηνοτρόφοι ζητούν από το υπουργείο να επανεξετάσει το μέτρο ώστε να μοιράζονται εξίσου τα χρήματα στους δικαιούχους.

Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, κτηνοτρόφος

«Είμαστε εδώ γιατί κόψανε την εξισωτική. Ορισμένοι τα πήρανε, ορισμένοι όχι. Δεν ξέρω τι γίνεται. Το πάνε δηλαδή κομματικά και ξεχωρίζουν… Τα προβλήματά μας είναι πάρα πολλά. Κανένας δεν δίνει απολογία για το τι γίνεται. Δεν μας είχαν πει ξεκάθαρα ότι θα κοπούν οι εξισωτικές και εμείς τώρα περιμέναμε γιατί είχαμε κανονίσει τις δουλειές μας και να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας».

Γιώργος Φλίγκος, κτηνοτρόφος

«Όταν το Μάιο κάναμε το ΟΣΔΕ, δεν μας ενημέρωσε κάποιος ότι θα κοπεί η εξισωτική αποζημίωση. Επιλεκτικά πήραν αποζημίωση κάποιοι πεδινοί. Εμάς γιατί μας έβγαλαν απ’ έξω; Είμαστε πάνω στην παραγωγή, χρειαζόμαστε χρήματα για να ταΐσουμε τα ζωντανά μας και για να πληρώσουμε τους αγρότες και χρειαζόμαστε αυτά τα λεφτά».

ert

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: