Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δυτική Αχαΐα – ΔΕΥΑΔ: Έρχονται 1.000άρικα τα πρόστιμα! | Ειδησεις
Ευλογιά των πιθήκων: Ύποπτο κρούσμα εντοπίστηκε στην Θεσσαλονίκη

Δυτική Αχαΐα – ΔΕΥΑΔ: Έρχονται 1.000άρικα τα πρόστιμα! | Ειδησεις


Εξελίξεις, διόλου ευχάριστες για αρκετούς καταναλωτές της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης – Αποχέτευσης Δυμαίων, αναμένονται τις επόμενες ημέρες, αφού η διοίκηση της ΔΕΥΑΔ εξαντλώντας τα όρια, αρχίζει να εφαρμόζει τον Κανονισμό Λειτουργίας της.

Οι προειδοποιήσεις της, εδώ και 2,5 χρόνια, για τακτοποίηση παράνομων ρολογιών όπως και απλήρωτων λογαριασμών (για πολλές καταναλωτικές περιόδους) όπως και για τη μη χρήση πόσιμου νερού στο πότισμα καλλιεργειών, δεν εισακούστηκαν κι έτσι μία – μία οι περιπτώσεις παρανομίας αρχίζουν να παίρνουν τον δρόμο… για το ταμείο της ΔΕΥΑΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», από την επικείμενη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΔ, θα περάσουν οι αποφάσεις για τους 15 πρώτους δημότες, οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν ξαναβάλει αυθαίρετα ρολόγια ύδρευσης, ενώ η ΔΕΥΑΔ τα ‘χει διακόψει ή καταργήσει λόγω υπέρογκων οφειλών ή και παράνομου ποτίσματος. Αυτοί θα΄ναι οι πρώτοι που θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα από 1.000 ευρώ και πάνω (!), ενώ μπαίνουν για τα καλά στο στόχαστρο των υπευθύνων, μέχρι πλήρους ρύθμισης των ιδιαίτερων εκκρεμοτήτων τους.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΔ, έχοντας την πλήρη πολιτική κάλυψη της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου Σπ. Μυλωνά, θέλει να στείλει μήνυμα σε εκατοντάδες άλλους καταναλωτές της, ότι έρχεται σύντομα η σειρά τους, αν δεν φροντίσουν άμεσα να ρυθμίσουν διογκωμένους λογαριασμούς (από το 2017 και μετά), πολύ δεν περισσότερο αν δεν σταματήσουν να ποτίζουν με πόσιμο νερό.

Είναι πολύ ενδεικτικό ότι αρκετές κοινότητες της Δυτικής Αχαΐας, οι οποίες από τις αρχές του καλοκαιριού καθημερινά διαμαρτύρονταν στη ΔΕΥΑΔ για έλλειψη νερού στα σπίτια τους, με το που έβρεξε τις προηγούμενες ημέρες, δεν τηλεφώνησαν μετέπειτα στη ΔΕΥΑΔ, κάτι που ερμηνεύεται από εκεί… ως απόδειξη του «ότι κάνουν χρήση του πόσιμου νερού, με αποτέλεσμα να μειώνεται και να μην φτάνει σε όλους, αλλά μόλις η βροχή πότισε τα χωράφια τους και δεν χρειάστηκε να «κλέψουν» τρεχούμενο πόσιμο, δεν χρειάστηκε να διαμαρτυρηθούν»!

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: