Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δυτική Αχαΐα: Οδηγούνται στην Εφορία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΥΑΔ | Ειδησεις
Δυτική Αχαΐα: Οδηγούνται στην Εφορία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΥΑΔ | Ειδησεις

Δυτική Αχαΐα: Οδηγούνται στην Εφορία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΥΑΔ | Ειδησεις


Στο τελικό τους στάδιο βρίσκονται οι συνεννοήσεις μεταξύ ΔΕΥΑΔ και Υπουργείου Οικονομίας, ώστε να μεταφερθούν στις ΔΟΥ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΥΑΔ.

Πρόκειται για μια σκληρή αλλά αναγκαστική επιλογή καθώς η ΔΕΥΑΔ αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης από τη σταθερή άρνηση ορισμένων συνδημοτών να προσέλθουν και να τακτοποιήσουν τος οφειλές τους από το νερό.

Σημειώνεται ότι σε ανάλογη κίνηση έχουν προχωρήσει Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης διαφόρων Δήμων της χώρας όπως του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Αγίου Νικολάου, Αλμωπίας κ.α.

«Κατανοώ τις οικονομικές δυσκολίες των συνδημοτών. Γι’ αυτό και το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΔ αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών σε εξήντα μηνιαίες δόσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΑΔ Τάκης Κουνάβης και πρόσθεσε: «Αυτήν τη στιγμή οι συσσωρευμένες οφειλές προς τη ΔΕΥΑΔ αγγίζουν τα 5 εκατ. ευρώ. Είναι προφανές ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να παραταθεί επ΄ αόριστον και η Επιχείρηση αντιμετωπίζει πρόβλημα βιωσιμότητας. Καλώ τους συνδημότες να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους και να αναλογιστούν μια απλή αλήθεια. Δεν μπορούμε να έχουμε νερό χωρίς να πληρώνουμε νερό. Σε διαφορετική περίπτωση η μεταφορά των ληξιπρόθεσμών οφειλών στη ΔΟΥ θα γίνει μονόδρομος με όλα όσα αυτό συνεπάγεται» κατέληξε ο Τάκης Κουνάβης.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: