Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δυτική Ελλάδα: Ουρές για αιμοδοσία – προσφορά στους τραυματίες των Τεμπών – Μηνύματα μαθητών ΦΩΤΟ
Δυτική Ελλάδα: Ουρές για αιμοδοσία - προσφορά στους τραυματίες των Τεμπών - Μηνύματα μαθητών ΦΩΤΟ

Δυτική Ελλάδα: Ουρές για αιμοδοσία – προσφορά στους τραυματίες των Τεμπών – Μηνύματα μαθητών ΦΩΤΟ

Επέλεξαν να αντιδράσουν σε όλα αυτά που τους πληγώνουν και τους κάνουν να αισθάνονται ανασφάλεια με την ευγενή πράξη της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Των Μαρίνας Ριζογιάννη, Πέτρου Γκίστη, Χρήστου Θεοδωρόπουλου

Η πλειοψηφία των πολιτών και κυρίως των νέων και των φοιτητών που έσπευσαν στα νοσοκομεία της Πάτρας για να δώσουν αίμα, ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε αυτή την πράξη αλληλεγγύης.

Κίνητρό της, όπως ανέφεραν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ήταν η ανάγκη να προσφέρουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της χώρας αλλά και να αισθανθούν, μέσα σε αυτό το τραγικό συμβάν, κάπως καλά ότι βοήθησαν κάποιους ανθρώπους.

ΣΤΟ ΠΓΝΠ

Τα εκατοντάδες άτομα που προσήλθαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και στον «Αγιο Ανδρέα» για να προσφέρουν αίμα συγκίνησαν το υγειονομικό προσωπικό.«Μας δίνει δύναμη και σ’ εμάς τους υγειονομικούς η γνώση και η σκέψη ότι στην κοινωνία μας υπάρχει ένας πληθυσμός που λειτουργεί τόσο αγνά. Οι περισσότεροι έδωσαν για πρώτη φορά αίμα. Η εντύπωση που μας αποτυπώθηκε από την κουβέντα που είχαμε μαζί τους είναι ότι ήταν ένας τρόπος για να αντιδράσουν σε ό,τι τους πληγώνει και τους δημιουργεί ανασφάλεια» μας περιέγραψε η διευθύντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΠΓΝΠ Αθηνά Μούγιου.

Η ίδια μας δήλωσε εντυπωσιασμένη από τη στάση όλων αυτών των νέων ανθρώπων. «Σε εμάς ήρθαν προχθές 300 εθελοντές από τους οποίους αιμοδότησαν οι 257. Είναι αξιοσημείωτα η υπομονή, ο σεβασμός, η ευγένεια με την οποία περίμεναν μέχρι να έρθει η σειρά τους για να δώσουν αίμα. Πραγματικά ήταν συγκλονιστική αυτή η εικόνα».

ΣΤΟΝ «ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ»

Ο ίδιος ρυθμός προσέλευσης επικράτησε και στον «Αγιο Ανδρέα». «Είμαι 30 χρόνια σε αυτή την αιμοδοσία και πάντα είχαμε ανταπόκριση στις εκκλήσεις για αίμα. Αυτή τη φορά όμως υπάρχει μία μικρή διαφοροποίηση. Πριν προλάβουμε να απευθύνουμε έκκληση γέμισε ο διάδρομος της αιμοδοσίας από πολίτες που προσήλθαν για να δώσουν αίμα. Αυτό ήταν κάτι πρωτόγνωρο» μας περιγράφει η διευθύντρια αιμοδοσίας του «Αγίου Ανδρέα», Παρθενόπη Τσέλιου.
Οπως προσθέτει η ίδια «επιστρατεύτηκε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό μας προσωπικό ώστε να μην κάνουμε τον κόσμο να περιμένει. Αιμοδότησαν την πρώτη μέρα 180 συμπολίτες μας και χθες πρωί ξεκινήσαμε πάλι με τον ίδιο ρυθμό προσέλευσης. Πιστεύω ότι το συμβάν αυτό αποτέλεσε αφορμή για να βγει στην επιφάνεια αυτό το πρόσωπο αλληλεγγύης που υπάρχει στην κοινωνία μας παρά τα όσα αρνητικά καταγράφουμε καθημερινά».

ΗΛΕΙΑ: ΚΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Το μήνυμα της αλληλεγγύης και της έμπρακτης συμπαράστασης προς τις οικογένειες των τραυματισμένων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών στέλνουν οι Ηλείοι. Με μπροστάρηδες τα νέα παιδιά, πολίτες κάθε ηλικίας προσέρχονται μαζικά στην κινητή μονάδα αιμοδοσίας της ΠΕ Ηλείας συμμετέχοντας στην εθελοντική αιμοδοσία για τους τραυματισμένους που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλικής πρωτεύουσας.

Δυτική Ελλάδα: Ουρές για αιμοδοσία - προσφορά στους τραυματίες των Τεμπών - Μηνύματα μαθητών ΦΩΤΟ

Την κινητή μονάδα, η οποία θα βρίσκεται στο Δημαρχείο του Πύργου μέχρι τη 1 σήμερα μετά το μεσημέρι, επισκέφθηκαν χθες ο δήμαρχος του Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος ο οποίος έδωσε αίμα, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος και ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου, Σπύρος Πολίτης.
«Ηταν αυτονόητη η απόφασή μας ώστε οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν από την ήδη προγραμματισμένη δράση, να διατεθούν στα νοσοκομεία της Λάρισας», σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος. Οι κ. κ. Αντωνακόπουλος και Πολίτης συνεχάρησαν όλους τους συντελεστές και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τους εθελοντές αιμοδότες.

ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΣΕ «ΡΥΘΜΟ» ΤΕΜΠΩΝ

Δυτική Ελλάδα: Ουρές για αιμοδοσία - προσφορά στους τραυματίες των Τεμπών - Μηνύματα μαθητών ΦΩΤΟ

Κύμα καταλήψεων ως ένδειξη οργής και θυμού για τα θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών ξέσπασε χθες σε σχολεία της Ηλείας. Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Πύργου, του 3ου Γενικού Λυκείου της πόλης καθώς και άλλες σχολικές μονάδες έβαλαν λουκέτο εκδηλώνοντας την οργή τους για τα όσα συνέβησαν. Στο προαύλιο του 2ου Λυκείου οι μαθητές σχημάτισαν με τις σχολικές τσάντες τη λέξη «ΟΡΓΗ». Η μαθητική κοινότητα του 3ου Γενικού Λυκείου εκφράζει με ανακοίνωσή της τη βαθιά οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ: ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Μισή ώρα νωρίτερα είχαν σχηματίσει ουρά, έξω από το Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ στο Αγρίνιο, πολίτες όλων των ηλικιών προκειμένου να δώσουν αίμα για τους τραυματίες των Τεμπών. Η προσέλευση ήταν μαζική και πολλοί νέοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Αιμοδοτών και του νοσοκομείου για την πράξη αγάπης. Οι ουρές μεγάλες και η πρωτοβουλία στηρίχθηκε από πολλούς φορείς και συλλόγους της πόλης (Ιατρικός, Δικηγορικός Σύλλογος, Παναιτωλικός, οργανωμένοι και πολλοί άλλοι). «Στις δύσκολες στιγμές είμαστε όλοι μαζί», δήλωσε ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου παραθέτοντας μία φωτογραφία από την συμμετοχή στην αιμοδοσία.

Δυτική Ελλάδα: Ουρές για αιμοδοσία - προσφορά στους τραυματίες των Τεμπών - Μηνύματα μαθητών ΦΩΤΟ

Μαθητές στην Αιτωλοακαρνανία δεν έμειναν αμέτοχοι στη τραγωδία των Τεμπών που συγκλονίζει τη χώρα. Στη Ναύπακτο μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους, που όπως ανέφεραν δεν αφορά τη σχολική κοινότητα, αλλά έγινε εις μνήμην των νεαρών που χάθηκαν. «Προσπαθούμε να κινητοποιηθούμε ως σύνολο απέναντι στο κράτος, όσον αφορά την αδράνεια που δείχνει απέναντι στην ασφάλεια των πολιτών», δήλωσαν οι μαθητές.

Στο Μεσολόγγι μαθητές προχώρησαν με μία συμβολική διαμαρτυρία, αν μπορούμε να δεχθούμε αυτό τον όρο. «Πάρε όταν φτάσεις…» η φράση τους. Ενα μήνυμα που ανατριχιάζει όσο το ακούς τις τελευταίες ώρες. Λίγες λέξεις που μοιάζουν ασήμαντες αλλά κρύβουν πόση αγάπη. Αυτή τη φράση σχημάτισαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου με τις τσάντες τους (φωτό), στέλνοντας το δικό τους μήνυμα, ένα μήνυμα που συγκινεί.

Δυτική Ελλάδα: Ουρές για αιμοδοσία - προσφορά στους τραυματίες των Τεμπών - Μηνύματα μαθητών ΦΩΤΟ

| Pelop News

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: