Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
E.E.E.E.K ΠΥΡΓΟΥ:Παρασκευή γλυκών κουταλιού με σύμπραξη των Εργαστηρίων Βιολογικής- Κηπουρικής και Μαγειρικής- Ζαχαροπλαστικής

E.E.E.E.K ΠΥΡΓΟΥ:Παρασκευή γλυκών κουταλιού με σύμπραξη των Εργαστηρίων Βιολογικής- Κηπουρικής και Μαγειρικής- Ζαχαροπλαστικής

Άλλη μία βιωματική δράση πραγματοποιήθηκε στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου Βιολογικής- Κηπουρικής και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής, οι μαθητές του σχολείου με την βοήθεια και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού παρασκεύασαν το πιο νόστιμο και αρωματικό γλυκό «Περγαμόντο».

Οι μαθητές, αφού πρώτα διδάχθηκαν τα βήματα παρασκευής του γλυκού, έπειτα ανέλαβαν ρόλους και αρμοδιότητες στην κουζίνα… από το πλύσιμο των φρούτων έως και τη συσκευασία του γλυκού.

Στόχος της δράσης, εκτός από την κατανόηση των διαφόρων χρήσεων και της αξίας των εσπεριδοειδών στη διατροφή μας, ήταν επίσης και η εξοικείωση των μαθητών με τήρηση συνθηκών υγιεινής και κανόνων ασφαλείας στην κουζίνα.

Η δημιουργική αυτή δράση γέμισε χαρά τους μαθητές οι οποίοι στο τέλος απόλαυσαν το γλυκό τους νιώθοντας ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα και ως επιβράβευση δόθηκε σε αυτούς το γλυκό που ετοίμασαν σε συσκευασία.

ΠΗΓΗ patrisnews

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: