Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
EAST MED: Η διαδρομή του αγωγού στην Ηλεία
EAST MED: Η διαδρομή του αγωγού στην Ηλεία

EAST MED: Η διαδρομή του αγωγού στην Ηλεία


Τέταρτη και τελευταία θετική γνωμοδότηση έλαβε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το πρότζεκτ του αγωγού East Med. Το τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο που άναψε κατά πλειοψηφία το “πράσινο” φως για τις ΜΠΕ του αγωγού είναι αυτό της Δυτικής Ελλάδας στην χθεσινή του συνεδρίαση. Έτσι το έργο πέρασε θετικά αλλά υπό προϋποθέσεις και από τις τέσσερις Περιφέρειες της Ελλάδας από τις οποίες αναμένεται να περάσει αφού είχαν προηγηθεί η Κρήτη, η Πελοπόννησος και η Ήπειρος.

Το έργο Αγωγού EastMed έχει σκοπό τη μεταφορά φυσικού αερίου απευθείας από τα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Φυσικού Αερίου, μέσω της Ελλάδας. Ο αγωγός επί ηλειακού εδάφους περνά από τους δήμους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Αρχ. Ολυμπίας, Πύργου και Ήλιδας, πριν περάσει στην Αχαΐα.

Εισέρχεται στην Ηλεία νοτιοανατολικά της Θεισόας ανάμεσα με τα Ρόβια, περνά έξω από το Κάρμι, Βόρεια της Ανδρίτσαινας και βορειοανατολικά της Αλιφείρας και συνεχίζει προς τον ποταμό Ερύμανθο, μπαίνοντας για λίγο σε Αρκαδικό έδαφος στην άκρη της Γορτυνίας.

Περνά βορειοανατολικά των Άσπρων Σπιτιών και του Βασιλακίου, ανάμεσα στους οικισμούς Αμπάρι και Ξηρόκαμπος, και μετά νοτιοδυτικά της Νεμούτας και δυτικά της Αχλαδινής, προς Νέα Πέρσαινα. Συνεχίζει νοτιοδυτικά της Πεύκσης και της Αγίας Άννας (ανάμεσα Γούμερο και Αγ. Άννα), βορειοανατολικά του Μουζακίου, νοτιοδυτικά της Ακροποταμιάς και ανεβαίνει προς την Πηνεία, περνώντας ανάμεσα στο Καλό Παιδί και το Λαγάνα και ανατολικά του Σιμόπουλου, δυτικά από το Μαζαράκι, προς Βάλμη και ανατολικά αυτής, πριν περάσει στην Αχαΐα με πορεία προς τις Κάτω Βελιτσές.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: