'Εδρα των F-35 o Αραξος - Ανδραβίδα
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
‘Εδρα των F-35 o Αραξος – Ανδραβίδα
Εδρα των F-35 Αραξος - Ανδραβίδα

‘Εδρα των F-35 o Αραξος – Ανδραβίδα


Οσο πιο μακριά από το τουρκικό βεληνεκές τόσο καλύτερα. Υπ’ αυτή την έννοια η αρχική βάσιμη σκέψη είναι και η επικρατέστερη να υλοποιηθεί όσον αφορά τα αεροδρόμια υποδοχής των μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35.

Σε τρία χρόνια από σήμερα θα παραλάβει η Ελλάδα τα πρώτα F-35, τα οποία ζήτησε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ωστόσο, οι προετοιμασίες της υποδοχής και η διαμόρφωση των κατάλληλων χώρων ήδη σχεδιάζονται από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και ο Αραξος με την Ανδραβίδα βρίσκονται στο επίκεντρο!

Τόσο ακριβά και ευαίσθητα μαχητικά αεροσκάφη δεν εννοεί η ελληνική πλευρά να τα «παρκάρει» εντός του βεληνεκούς των τουρκικών πυραυλικών συστημάτων και γι’ αυτό το λόγο έχουν επιλεγεί ως αεροδρόμια υποδοχής ο Αραξος και η Ανδραβίδα και όχι οι βάσεις της Σούδας και της Ν. Αγχιάλου του Βόλου.

Ηδη οι σχετικές διεργασίες σε επιτελικό επίπεδο έχουν ξεκινήσει με εντολή του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος σε εύθετο χρόνο προγραμματίζει και επίσκεψη στην 116 ΠΜ του Αράξου και την 117 ΠΜ της Ανδραβίδας.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: