Έφυγε από τη ζωή ο πρ. δήμαρχος Ζαχάρως, Γιάννης Τάγαρης
Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Έφυγε από τη ζωή ο πρ. δήμαρχος Ζαχάρως, Γιάννης Τάγαρης

Έφυγε από τη ζωή ο πρ. δήμαρχος Ζαχάρως, Γιάννης Τάγαρης

Απεβίωσε στην Αθήνα, την 10η Ιουνίου, ο πρώην ∆ήµαρχος Ζαχάρως Γιάννης Τάγαρης σε ηλικία 93 ετών.

Ο εκλιπών υπήρξε διακεκριµένο µέλος της κοινωνίας της Ζαχάρως και της ευρύτερης περιοχής και διετέλεσε ∆ήµαρχος από την 1/1/1983 έως την 31/12/1986.

Γεννήθηκε στο Θολό Φιγαλείας και αφού απεφοίτησε από το Γυµνάσιο Ζαχάρως σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ. Νυµφεύτηκε την Βικτωρία Κριτσέλη από την Ζαχάρω και απέκτησε µαζί της δυο τέκνα, την Ευγενία και την Βάσω. Επαγγελµατικά υπήρξε πετυχηµένος έµπορος ειδών οικιακού εξοπλισµού στη Ζαχάρω µέχρι την συνταξιοδότησή του.

Από νεαρή ηλικία στρατεύτηκε στις ∆ηµοκρατικές ιδέες και αγωνίστηκε γι αυτές µέχρι το τέλος της ζωής του. ς ενεργός πολίτης εντάχτηκε σε ∆ηµοκρατικά πολιτικά κόµµατα προ της δικτατορίας και µετά από αυτήν ως µέλος του ΠΑΣΟΚ.

Στις ∆ηµοτικές εκλογές του 1982 εξελέγη ∆ήµαρχος Ζαχάρως και κατά την διάρκεια της τετραετούς θητείας του άφησε σηµαντικό έργο τόσο στον τοµέα των υποδοµών όσο και στον Πολιτισµό. Στα σηµαντικότερα έργα του περιλαµβάνονται η διάνοιξη της οδού από Εθνική οδό µέχρι οδό Σιδ.Σταθµού παραπλεύρως του Γυµνασίου, η κάλυψη σηµαντικού τµήµατος της Ζαχαρέϊκης γράνας, η διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση της οδού προς Κάτω Ξηροχώρι, η επέκταση του δικτύου αποχέτευσης, η κατασκευή νέων πτερύγων στο ∆ηµοτικό Σχολείο και το Γυµνάσιο-Λύκειο Ζαχάρως, η διαπλάτυνση ασφαλτόστρωση και κατασκευή πεζοδροµίων της οδού Αρήνης, έργα αντιπληµµυρικής προστασίας στην περιοχή λίµνης Καϊάφα κ.α

Στον τοµέα του πολιτισµού κάθε καλοκαίρι διοργανώθηκαν µε πρωτοβουλία του ∆ήµου, πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, θεατρικών παραστάσεων, χορευτικών συγκροτηµάτων και συναυλιών.

Στις εκλογές του 1998 µετείχε ως υποψήφιος Σύµβουλος σε ανεξάρτητο ενωτικό ψηφοδέλτιο και εξελέγη πρώτος σε σταυρούς.

Η τετραετία που ακολούθησε υπήρξε η τελευταία ενεργή συµµετοχή του στα κοινά, χωρίς να πάψει µέχρι το θάνατό του να ενδιαφέρεται ζωηρά και µε πάθος τόσο για τα τοπικά θέµατα όσο και την κεντρική πολιτική σκηνή. Έζησε όλο του τον βίο και πολιτεύτηκε µε ήθος, εντιµότητα και ανιδιοτέλεια.

Ο λαός της Ζαχάρως και οι κατά καιρούς συνεργάτες του θα τον θυµούνται πάντα µε απεριόριστη εκτίµηση. Ας είναι η µνήµη του αιωνία.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: