Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Έφυγε από την ζωή ο Λεωνίδας Καρνάρος

Έφυγε από την ζωή ο Λεωνίδας Καρνάρος

Σε ηλικία 61 ετών «έφυγε» τα ξημερώματα, της Πέμπτης, στην Πάτρα όπου διέμενε, από ανακοπή καρδιάς o συγγραφέας – ιστορικός μελετητής  Λεωνίδας Καρνάρος αφήνοντας μεγάλο κενό στον πνευματικό κόσμο της Ηλείας, αλλά και της Αχαΐας.

Υπήρξε επιμελητής των εκδόσεων «ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΟΡΑΜΑ» του κ. Γεωργίου Δημητρόπουλου στην Αμαλιάδα.

Ο Λεωνίδας Καρνάνος με καταγωγή από τα Κρέστενα (από πατέρα) και την Αμαλιάδα από μητέρα (το γένος Φιλοπούλου) διέμενε στην Πάτρα, αλλά και στην Αμαλιάδα για κάποια διαστήματα.

Άφησε πίσω του τεράστιο συγγραφικό έργο, ενώ πολύ μεγάλο είναι κι αυτό που ήταν υπό έκδοση.

Ο εκλιπών, εργαζόταν ως κοινωνικός λειτουργός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ενώ ήταν και αντιπρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος.  Ήταν παντρεμένος με την Καρολίνα-Κωνσταντίνα Πάτση και απέκτησαν τρία παιδιά.

Τις τελευταίες ημέρες, αντιμετώπιζε θέματα δύσπνοιας. Λόγω των ενοχλήσεων που είχε, μεταφέρθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου,  όπου τα ξημερώματα της Πέμπτης, υπέστη ανακοπή και πέθανε.

Έναν αγωνιστή της ζωής και υπερασπιστή των ιδεών του, χαρακτηρίζουν φίλοι και γνωστοί τον Λεωνίδα Καρνάρο, ο οποίος ήταν ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας από τα μαθητικά του χρόνια, ως μέλος της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ.

Ο θάνατος του προκάλεσε θλίψη στην Ηλεία, όπως στην Αμαλιάδα και την Κρέστενα

patrisnews

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: