Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Εγκαίνια και Αγιασμός για το Εσπερινό Λύκειο Ζαχάρως
Εγκαίνια και Αγιασμός για το Εσπερινό Λύκειο Ζαχάρως

Εγκαίνια και Αγιασμός για το Εσπερινό Λύκειο Ζαχάρως

Για πρώτη φορά, μετά από αρκετά χρόνια, εγκαινιάστηκε χθες μία νέα σχολική μονάδα στο νομό Ηλείας. Πρόκειται για το Εσπερινό Λύκειο Ζαχάρως, το οποίο εγκαινίασαν ο Δήμαρχος κος Κώστας Αλεξανδρόπουλος, μαζί με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κο Γιώργο Φωτεινόπουλο.

Πέρα από τα εγκαίνια της σχολικής μονάδας, είχαμε και τον καθιερωμένο αγιασμό στον οποίο παραβρέθηκαν οι βουλευτές Ηλείας κ.κ. Θεοδώρα – Διονυσία Αυγερινοπούλου, Ανδρέας Νικολακόπουλος και Μιχάλης Κατρίνης, όπως επίσης η αντιδήμαρχος Ζαχάρως κα Δήμητρα Σκαλτσά και αρκετοί ακόμη.

Κώστας Αλεξανδρόπουλος: «Θα στηρίξουμε σαν δήμος το Εσπερινό Λύκειο»

Ο δήμαρχος Ζαχάρως στην ομιλία του για τα εγκαίνια της σχολικής μονάδας τόνισε.

«Ευχαριστούμε που είσαστε όλοι εδώ, σε αυτή τη σεμνή τελετή, του ταπεινού και πολύ ουσιαστικού εσπερινού Λυκείου, που έχουμε την τιμή να το φιλοξενούμε και να λειτουργεί στη Ζαχάρω. Ελπίζουμε να λειτουργεί για πολύ καιρό. Σαν Δήμος Ζαχάρως θα κάνουμε κάθε τι το δυνατό, για να στηρίξουμε το Εσπερινό Λύκειο, που διευρύνει τις εκπαιδευτικές δυνατότητες που προσφέρει ο δήμος μας».

Γιώργος Φωτεινόπουλος: «Θεωρώ αυτό το σχολείο παιδί μου»

Από την πλευρά του ο κος Γιώργος Φωτεινόπουλος τόνισε.

«Σήμερα έχω πάει σε 6 σχολεία από το πρωί, εδώ όμως είμαι έντονα συγκινημένος. Και αυτό διότι αυτό το σχολείο το θεωρώ παιδί μου. Είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια, το πρώτο σχολείο που δημιουργείται στην Ηλεία. Λένε ότι όπου κλείνει ένα σχόλειο, ανοίγει μία φυλακή. Εγώ θα το πω ανάποδα. Όπου ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μία φυλακή. Εύχομαι να κρατήσουμε τα σχολεία μας αυτή τη χρονιά ανοιχτά».

Θεοδώρα – Διονυσία Αυγερινοπούλου: «Ικανοποιείται ένα μεγάλο αίτημα της Ζαχάρως»

Ακολούθως μίλησαν οι βουλευτές που παραβρέθηκαν στον χθεσινό αγιασμό με την κα Θεοδώρα – Διονυσία Αυγερινοπούλου να δηλώνει.

«Είμαστε όλοι πάρα πολύ συγκινημένοι, γιατί αυτό είναι το σχολείο μας. Ικανοποιείται ένα μεγάλο αίτημα της Ζαχάρως και της περιοχής, αφού πάρα πολλά χρόνια θέλαμε ένα Εσπερινό σχολείο, που θα εξυπηρετούσε και τη Ζαχάρω και την ευρύτερη περιοχή. Και σήμερα αυτό γίνεται πραγματικότητα. Ευχαριστούμε και την κα Κεραμέως όπως και την κα Μακρή που ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αυτό το δίκαιο αίτημά μας».

Ανδρέας Νικολακόπουλος: «Εσείς οι μαθητές που θα φοιτήσετε σε αυτό το σχολείο αποδεικνύεται ότι η γνώση δεν έχει ηλικία»

Ο βουλευτής Ηλείας κος Ανδρέας Νικολακόπουλος στην ομιλία του ανέφερε.

«Σήμερα είμαστε όλοι ιδιαίτερα χαρούμενοι και συγκινημένοι γιατί δημιουργείται ένα καινούργιο σχολείο. Γιατί όταν ανοίγει ένα καινούργιο σχολείο όπως είπε και ο διευθυντής και έχει γράψει και ο Βίκτωρ Ουγκώ κλείνει μία φυλακή. Αυτή είναι η σημασία της γνώσης και της εκπαίδευσης. Και εσείς οι μαθητές που θα φοιτήσετε σε αυτό το σχολείο το κάνετε πράξη, αποδεικνύοντας ότι η γνώση δεν έχει ηλικία. Επίσης θέλω να πω ότι θα πρέπει τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τον εμβολιασμό».

Μιχάλης Κατρίνης: «Ως μαθητές του σχολείου δίνεται μία διπλή μάχη»

Τέλος ο βουλευτής Ηλείας κος Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε.

«Οι πρωταγωνιστές του σημερινού αγιασμού είσαστε εσείς, που η ζωή δεν τα έφερε για σας τόσο εύκολα, τόσο δεδομένα ή τουλάχιστον δεν τα έφερε τη χρονική περίοδο που έπρεπε. Δίνεται πλέον μία διπλή μάχη. Δίνεται κυρίως στη μάχη της επιβίωσης, της καθημερινότητας και ταυτόχρονα με ιδιαίτερο σθένος και δύναμη δίνετε και τη μάχη της εκπαίδευσης, για να προχωρήσετε, να αποκτήσετε περισσότερα εφόδια, τα οποία θα σας φανούν χρήσιμα και στην καθημερινότητα, αλλά και σαν προσωπικότητες και σαν άνθρωποι».

Διευθυντής του σχολείου είναι ο εκπαιδευτικός κος Γιώργος Ρέππας, ενώ το Εσπερινό Λύκειο Ζαχάρως  θα έχει δύο τμήματα στην πρώτη Λυκείου, ενώ λειτουργεί και η Β με τη Γ Λυκείου, όπως και οι κατευθύνσεις.

Τον αγιασμό τέλεσαν οι ιερείς Γιάννης Δέδες και Κώστας Κωτσόπουλος.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: