Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Εγκαινιάστηκε το μοναδικό Ειδικό Νηπιαγωγείο του Kάμπου
Εγκαινιάστηκε το μοναδικό Ειδικό Νηπιαγωγείο του Kάμπου

Εγκαινιάστηκε το μοναδικό Ειδικό Νηπιαγωγείο του KάμπουΣτο Ειδικό Νηπιαγωγείο του Δήμου Πηνειού, ένα έργο κοινωνικής αντίληψης και το μοναδικό στον κάμπο, που φιλοξενείται στο Καρδιακαύτι, τελέστηκε παρουσία πλήθους κόσμου ο Αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό συμπαραστατούμενου από τον Πανοσιολογιώτατο Aρχιμανδρίτη Φιλάρετο Σπανόπουλο και τον π. Θωμά Βαρβαρήγο.

«Πρόκειται για ένα παιδαγωγικό χώρο αμοιβαίας αποδοχής και αγάπης, που σέβεται τις ιδέες και τα συναισθήματα όσων το απαρτίζουν,μαθητών, γονέων, παιδαγωγών και συνεργατών» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος στην ομιλία του μετά τον Αγιασμό και συνέχισε: «το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές, να αποκτήσουν, χωρίς φόβο και άγχος, σημαντικές μαθησιακές εμπειρίες, να κατακτήσουν την μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία, να βιώσουν τα πρώτα τους μαθητικά θετικά επιτεύγματα, ανεξαρτήτως του επιπέδου των ικανοτήτων τους, να δομήσουν υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις και να πραγματώσουν τα όνειρα που αξίζουν. Φιλοδοξία μας η δημιουργία από τον Δήμο Πηνειού ενός Παιδικού Σταθμού που θα φιλοξενεί παιδιά ΑμΕΑ».

 Το ιστορικό του έργου

Στη συνέχεια ο κ. Ανδρέας Μαρίνος, ο οποίος θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια στο Δημοτικό που βρισκόταν στον ίδιο χώρο που σήμερα λειτουργεί το Ειδικό Νηπιαγωγείο, αναφέρθηκε στο ιστορικό ίδρυσης της προσχολικής εκπαιδευτικής δομής ειδικής αγωγής: «Η πρόθεση για την ίδρυση αυτής της ειδικής εκπαιδευτικής δομής, μου γνωστοποιήθηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους, από έναν πολύπειρο και δραστήριο εκπαιδευτικό και παιδικό μου φίλο.»

Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηλείας Νίκος Κλάδης υπέβαλε μέσω της Περιφερειακής Διεύθυνσης στο Υπουργείο Παιδείας, αίτημα για ίδρυση Ειδικού Νηπιαγωγείου.

Σύμφωνα με τον κ.Μαρίνο, την ίδια μέρα εξασφαλίστηκε το ποσό για την επισκευή και ανακαίνιση του κτιρίου ώστε να πληρούνται οι προδιαγραφές περί ασφάλειας και αισθητικής, βασικές προϋποθέσεις για τη λειτουργία αυτής της κοινωνικής δομής.

«Σε διάστημα τριών μηνών και μετά από σειρά συντονισμένων εργασιών, το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ουσιαστική συμβολή

O Δήμαρχος Πηνειού ευχαρίστησε για την ουσιαστική συμβολή τους σε αυτό το μεγάλο έργο κοινωνικής αντίληψης, την Υφυπουργό Παιδείας, κ. Ζέττα Μακρή τους συνεργάτες της και ειδικά την Γιώτα Γιαννοπούλου, τον Περιφερειακό Διευθυντή, κ. Κώστα Γιαννόπουλο, την προϊσταμένη του πρώην ΚΕΣΥ, κ. Μαρία Μαζαράκη, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, την Αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Σοφία Μαρινοπούλου, τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής, κ. Σίμωνα Μάλλιαρη, τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής, κ. Δημήτρη Βασιλόπουλο, τον πρόεδρο της ΤΚ Καρδιακαυτίου κ. Πέτρο Λουκόπουλο, τους εργαζόμενους  του Δήμου και τους εθελοντές συγχωριανούς του που από την πρώτη στιγμή  αγκάλιασαν με αγάπη αυτή την πρωτοβουλία για την συγκεκριμένη δομή καθώς επίσης και τον σπουδαίο καλλιτέχνη, τον ζωγράφο, κ. Γιώργο Ζήρο που ντύνει  με παραστάσεις τον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο του Ειδικού Νηπιαγωγείου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, κ. Νίκος Κλάδης, αφού ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πηνειού για την άμεση ανταπόκρισή του στην πρότασή του για δημιουργία Ειδικού Νηπιαγωγείου καθώς και για την άριστη εμφάνιση του κτιρίου που επισκευάστηκε και οικοδομήθηκε από τον Δήμο σε διάστημα περίπου 3 μηνών.

All-focus

Παρόντες στην όμορφη εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, κ. Παναγιώτης Μάνδαλος, η προϊσταμένη του Τελωνείου Κυλλήνης, κ. Φιλτέρα Καλλιόπη, οι πρ. δήμαρχοι κ.κ. Κώστας Λούρμπας και Παναγιώτης Πεπελάσης, ο πρόεδρος του ΔΣ, κ. Θοδωρής Θεοδωρακόπουλος, ο γεν. γραμματέας του Δήμου, κ. Στάθης Στεφανόπουλος, ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού, κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ΤΚ Καρδιακαυτίου κ. Πέτρος Λουκόπουλος, η πρόεδρος της ΤΚ Γαστούνης κ. Μαρία Μητσοπούλου, ο πρόεδρος της ΤΚ Αγ. Μαύρας, κ. Γιώργος Σταθόπουλος, ο πρόεδρος της ΤΚ Δήμητρας κ. Θανάσης Γιατράς κ.α.

ert,[patris

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: