Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος στο έργο : «Βελτίωση αγροτικής οδού στη θέση ΄΄Ντανασέϊκα΄΄ Τ.Κ. Χαβαρίου και ΄΄Άμμος΄΄ Τ.Κ. Αρχ. Ήλιδας, Δήμου Ήλιδας»

Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος στο έργο : «Βελτίωση αγροτικής οδού στη θέση ΄΄Ντανασέϊκα΄΄ Τ.Κ. Χαβαρίου και ΄΄Άμμος΄΄ Τ.Κ. Αρχ. Ήλιδας, Δήμου Ήλιδας»

Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος στο έργο : «Βελτίωση αγροτικής οδού στη θέση ΄΄Ντανασέϊκα΄΄ Τ.Κ. Χαβαρίου και ΄΄Άμμος΄΄ Τ.Κ. Αρχ. Ήλιδας,  Δήμου Ήλιδας» π/υ :580.000,00€ με το ΦΠΑ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 (ΜΕΤΡΟ 04- ΥΠΟΜΕΤΡΟ 4.3 -ΔΡΑΣΗ 4.3.4)

Ένα αίτημα δεκαετιών γίνεται πράξη

Ένα πολύπαθο έργο και διακαής πόθος των κατοίκων της περιοχής Χαβαρίου και της Αρχαίας Ήλιδας υλοποιείται μετά από  επίμονες και επίπονες ενέργειες 10 ετών .

Ο εργολάβος που θα κατασκευάσει  το δρόμο που θα ενώσει  την Τ.Κ. Χαβαρίου με την Τ.Κ. Ήλιδας  εγκαταστάθηκε σήμερα στο σημείο εκκίνησης κατασκευής του έργου που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα: «Βελτίωση αγροτικής οδού στη θέση ΄΄Ντανασέϊκα΄΄ Τ.Κ. Χαβαρίου και ΄΄Άμμος΄΄ Τ.Κ. Αρχ. Ήλιδας,  Δήμου Ήλιδας» π/υ :580.000,00€ με το ΦΠΑ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 (ΜΕΤΡΟ 04- ΥΠΟΜΕΤΡΟ 4.3 -ΔΡΑΣΗ 4.3.4)

Εκεί παρευρέθησαν, εκτός από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, και οι άνθρωποι του Χαβαρίου που πάλεψαν για την υλοποίηση του έργου , ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αθανάσιος Φουντάς , η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ήλιδας, κ. Νίκη Κοκκαλιάρη , ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος πλειοψηφίας κ. Χαράλαμπος  Ντάνασης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Παναγιώτης Ρούνης καθώς και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε επιτόπου  συζητήθηκαν  να παρθούν αποφάσεις διευκόλυνσης των διαδικασιών εκτέλεσης  του έργου. Εντός των επόμενων ημερών μπουλντόζες θα εισέλθουν στο σημείο του έργου

Νίκη Κοκκαλιάρη « Ήταν Δίκαιο κι έγινε πράξη»

Σήμερα εγκαθίσταται ο εργολάβος στο έργο «Βελτίωση αγροτικής οδού στη θέση ΄΄Ντανασέϊκα΄΄ Τ.Κ. Χαβαρίου και ΄΄Άμμος΄΄ Τ.Κ. Αρχ. Ήλιδας,  Δήμου Ήλιδας» π/υ :580.000,00€ με το ΦΠΑ. Το συγκεκριμένο έργο είχε σχεδιαστεί και μελετηθεί πριν το 2010 σαφώς με άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά και για άλλη κατηγορία οδού, προκειμένου να συνδέσει την Τ.Κ. Χαβαρίου και την ευρύτερη περιοχή, με την Τ.Κ. Ήλιδας, τη διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το 2017 η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  έβγαλε πρόσκληση για το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 ώστε  να εντάξει έργα που είχαν να κάνουν με τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργικές- κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Η συγκεκριμένη αγροτική περιοχή και η αγροτική οδός συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά της πρόσκλησης και με αφορμή αυτή,  πρότεινα στο πρ. Δημοτικό Συμβούλιο  και στον πρ. Δήμαρχο να προταθεί το συγκεκριμένο έργο.

Πραγματικά έγινε αποδεκτό από σημαντικό αριθμό Συμβούλων και της Αντιπολίτευσης και της πρ Δημοτικής Αρχής και από τον κ. Χριστοδουλόπουλο. Ζητήθηκε τότε από τον πρ. Δήμαρχο η προσαρμογή – τροποποίηση της Μελέτης στα δεδομένα της πρόσκλησης από τον Μελετητή , ωρίμασε ,υποβλήθηκε ως πρόταση και εντάχθηκε το 2018.

Ήταν ένα αίτημα ετών και είμαστε όλοι ικανοποιημένοι που  σήμερα εγκαθίσταται ο εργολάβος και ξεκινά το έργο.

Έτσι πρέπει να προσεγγίζουν τα θέματα όλες οι παρατάξεις του Δ.Σ. για να έχουμε παρόμοια αποτελέσματα.

Η σύνδεση της τοπικής κοινότητας Χαβαρίου με την Αρχαία Ήλιδας, επεσήμανε παίρνοντας το λόγο ο κ Θανάσης Φουντάς «ήταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Ο συγκεκριμένος δρόμος, πέρα από το γεγονός ότι ενώνει το Χάβαρι με την Αρχαία Ήλιδα, εξασφαλίζει και την πρόσβαση των κατοίκων στις αγροικίες τους». Θα πρέπει να σταθώ, είπε στη συνέχεια ο κ Φουντάς «και στη συνδρομή των κατοίκων οι οποίο δέχθηκαν να παραχωρήσουν κομμάτια των ιδιοκτησιών τους για να κατασκευαστεί ο δρόμος. Σίγουρα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι που βλέπουμε ένα απολύτως έργο για την περιοχή να ξεκινά και βέβαια να υλοποιείται μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2010».

Ο Χαράλαμπος Ντάνασης, είναι ένας ακόμα Δημοτικός Σύμβουλος από το Χάβαρι που πάλευε όλα αυτά τα χρόνια για να υλοποιηθεί το έργο. Όπως δήλωσε «πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει τη ζωή όλων των κατοίκων της περιοχής και θα φέρει «κοντύτερα» στο Χάβαρι την Αρχαία Ήλιδα. Πρόκειται για έργο που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια. Να ευχαριστήσουμε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή που το δημοπράτησε, την κυρία Κοκκαλιάρη που το πρότεινε στο πρώην Δημοτικό Συμβούλιο  και τον κ Φουντά που «έκλεισε» τις εκκρεμότητες για να φτάσουμε σήμερα στο σημείο να εγκαθιστούμε τον εργολάβο».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: