Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Εγκρίνεται ένα μεγάλο έργο για την Νεράιδα

Εγκρίνεται ένα μεγάλο έργο για την Νεράιδα

Πολύ κοντά σ΄ ένα από τα μεγαλύτερα έργα αποκατάστασης, όσον αφορά τα οδικά δίκτυα της περιοχής, βρίσκεται ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Όπως αποκάλυψε στην ΕΡΤ Πύργου, χθες ο Δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος, αναμένεται η έγκριση της ένταξης του έργου κατασκευής με προϋπολογισμό 2,7 εκατ. ευρώ του πολύπαθου δρόμου της Νεράιδας, από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο κ. Γεωργιόπουλος είπε ότι μετά από πολλές προσπάθειες και με μελέτη που ετοίμασε η Τεχνική υπηρεσία βρήκε την ευκαιρία να διεκδικήσει το έργο από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, πιστεύοντας ότι πολύ γρήγορα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

Ωστόσο, επεσήμανε την ανάγκη και άλλων παρεμβάσεων σε κοινότητες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως ο Πλάτανος, το Πελόπιο, η Ηράκλεια , το Πουρνάρι και το Στρέφι. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, πρόκειται ουσιαστικά για τον μοναδικό δρόμο πρόσβασης προς τη Νεράιδα και η μελέτη αφορά δώδεκα σημεία πάνω σε αυτό το δρόμο, κυρίως από Λατζόι προς Νεράιδα αλλά και στο κομμάτι προς Μηλιές, τα οποία είναι πάρα πολύ επικίνδυνα.

«Ο δρόμος εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια είναι, με την σήμανση που έχουμε κάνει, μη προσπελάσιμος. Ο καθένας περνάει με τη δική του ευθύνη και δεν υπάρχει άλλη πρόσβαση. Οι δημότες πρέπει να πάνε από το Λάλα, αλλά κανείς δε το κάνει αυτό. Περνάνε το δρόμο δηλαδή με την ψυχή στο στόμα» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις προσπάθειες που έχουν γίνει ώστε να χρηματοδοτηθεί το συγκεκριμένο έργο, ο κ. Γεωργιόπουλος σημείωσε πως «έχουμε κάνεις τρεις προσπάθειες σε τρία διαφορετικά χρηματοδοτικά εργαλεία για να χρηματοδοτηθεί. Επιμείναμε και στο τελευταίο που είναι μια πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με την οποία καλεί Περιφέρειες και Δήμους που έχουν μελέτες οδικής ασφάλειας να τις καταθέσουν. Μετατρέψαμε αυτή τη μελέτη συντήρησης σε μια μελέτη οδικής ασφάλειας και την έχουμε υποβάλλει».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: